Liiga-välierät käyntiin - seuraa näitä asioita


Liigan välierät alkavat perjantaina pareilla Kärpät-JYP ja Tappara-Lukko. Tässä sarjojen kuumat puheenaiheet!

Kärpät-JYP

Mikä on Kärppien nykykunto?

Puolivälierissä Kärpät pudotti SaiPan voitoin 4-1, mutta lappeenrantalaisjoukkue ei vielä ollut kovin mahdollinen mittari oululaisille. Kärpät ei ole kevään aikana, edes pudotuspeleissä, ollut ottelusta toiseen terävimmillään. Erityisesti SaiPa-sarjassa alisuorittaneelta ketjulta Ivan Huml-Esa Pirnes-Mika Pyörälä sopii odottaa enemmän. JYPiä vastaan alle 100-prosenttinen suoritus käy jo kalliiksi.

Jatkuuko JYPin lento?

Monet osasivat povata JYPille jatkopaikkaa Blues-sarjasta, mutta harva uskoi sarjan päättyvän 4-0. JYP oli Bluesia vastaan todella vahva ja näytti valmiilta pelaamaan mestaruudesta. Mikäli Jyväskylään on saatu keväthurmos päälle, Kärpille tulee tukavat oltavat.

JYPin ylivoima

JYPin pakkopeli oli Bluesia vastaan todella tehokasta. Hurrikaanipaidat värkkäsivät sarjassa kahdeksan ylivoimamaalia. Kärpät ei ole alivoimajoukkueena liigan eliittiä, joten oululaisten on parannettava erikoistilannepelaamistaan pärjätäkseen JYPiä vastaan.

Tarkki vastaan Tarkki

Veljesmaalivahdit Iiro (Kärpät) ja Tuomas (JYP) ottavat yhteen toistamiseen pudotuspeleissä. Tuomas voinee olla hieman varmempi pelipaikastaan, mutta Tomi Karhusen kanssa peliajasta taisteleva Iiro näytti SaiPa-sarjassa olevansa valmis. Koko ottelusarja voi hyvin ratketa veljesten välillä.

Tappara-Lukko

Ville Nieminen vastaan Tappara

Tätä vastakkainasettelua ei pääse karkuun, vaikka pelillisesti sen merkitys ei olisikaan järin suuri. Ville Nieminen pelaamassa pudotuspelisarjaa Tapparaa vastaan on ilmiö, joka varmasti sytyttää ainakin Tampereella. Niemisen rooli Lukon joukkueessa ei ole pelillisesti järin suuri, mutta kokeneena kettuna hänellä on varmasti valtava merkitys henkisellä puolella.

Herääkö Tappara?

Tällaista kysymystä ei pitäisi joutua pudotuspeleissä edes esittämään, mutta totuus on, että kuuteen otteluun venyneen HIFK-sarjan tappio-otteluissa Tappara oli vaisu ja jopa virkamiesmäinen. Huipputasollaan Tappara on erinomainen joukkue, mutta lepsuiluun ei ole enää tippaakaan varaa.

Juha Metsola

Tappara-maalivahti Juha Metsolan kevätsulamisista on puhuttu kohtuuttoman paljon. Totuus on, että Metsolan "sulaminen" on tarkoittanut lähinnä yksittäisiä virheitä, ei mitään dramaattista murenemista. Yhtä kaikki, virheellinenkin oletus tekee sarjasta Metsolalle näyttöpaikan. Metsola on osoittanut pystyvänsä kannattelemaan joukkuetta kovissakin paikoissa. Nyt hänen pitää tehdä se niin, ettei kenellekään jää moitteen sijaa.

Lukon pelityyli

Lukko pelaa parhaimmillaan tehokkaasti, mutta joukkueen pelityyli on lopulta hyvin yksinkertainen kummassakin kenttäpäädyssä. Löytääkö Risto Dufva uusia aseita, jos Tappara pystyy tyrehdyttämään Lukon suoraviivaisen pelin?

Lyö vetoa Liigasta täällä!