Liiga: Yllättääkö Lukko Tapparan?


Torstain ainoa liigaveto napsahti kotiin, kun Tappara haki Sportin luolasta 4-2-voiton. Yli 4,5 maalia ylittyi melko turvallisesti. Yli 5,5 maalin kanssa teki tiukempaa, mutta myös korkeampi raja ylittyi, kun Jukka Peltola iski viimeisen osuman tyhjään rysään 12 sekuntia ennen loppua.

Perjantai tarjoaa kolme ottelua. Peleihin etsitään mielenkiintoinen altavastaajaehdokas.

Lukko aliarvostettu Tampereella

Lukon peliesitykset ovat kenties olleet vuoristorataa, mutta tulokset ratkaisevat, ja niitä Lukko on saanut koko ajan. Nyt pelillinenkin vuoristorata näyttää rauhoittuneen. Lukko on hävinnyt vain yhden kuudesta viime pelistään, senkin rankkareilla. Lukon joukkue on rakennettu kevättä varten, ja tällä hetkellä tilanne näyttää lupaavalta. Alla on kaksi 3-0-voittoa sarjan kärkijoukkueista Kärpistä ja KalPasta.

Tapparakin on todella kovassa lyönnissä, joten Hakametsässä nähdään todellinen huippuottelu. Tappara ei ole jäänyt kokonaan pisteittä kahdeksaan otteluun. Jarkko Malisen ketju on pelannut vahvasti jo ennestään, ja nyt myös Stephen Dixonin johtama kolmosyksikkö parantaa ottelu ottelulta.

Peleihin haistellaan kuitenkin vierasvoittoa. Tämä johtuu puhtaasti kertoimista: Tappara on nostettu lähes 50-prosenttiseksi suosikiksi, vaikka ottelun ennakkoasetelmat ovat hieman tasaisemmat. Pienehkö kotikerroin nostaa vierasmenestysten houkuttelevuutta. Lukon vieraskerroin 3,20 lyödään peleihin, myös money line -varmistus (2,33) sopii varovaisemmille.

Lukko voittaa, 3,20.

Altavastaaja kiinnosti myös Pelicansin ja HIFK:n välisessä ottelussa, sillä HIFK on kyntänyt pahasti viime aikoina. Tiistain 3-6-kotitappio Ilvekselle oli pohjanoteeraus. Lukemat olivat lopulta siedettävät, mutta Ilves kävi jo 6-0-johdossa illan aikana. Vedot jäävät kuitenkin lyömättä Pelicansin vaikean kokoonpanotilanteen takia: nyt telakalla ovat ykkösvahti Janne Juvonen ja puolustaja Jan Latvala.

Panoksettomuuden voisi vielä antaa lahtelaisille jossain määrin anteeksi, sillä joukkue on pelannut melko sisukkaasti, mutta sairastuvalla on liikaa väkeä. Lisäksi HIFK:lta on lupa odottaa sisuuntunutta esitystä tiistain nöyryytyksen jälkeen.

JYP isännöi HPK:ta, jonka pudotuspelijuna suistui raiteilta pahaan aikaan. Kerhon pleijaripaikka ei ole enää omissa käsissä, ja viime aikojen esityksillä paikka auringossa ei ainakaan aukea. JYPillä on ollut omat vaikeutensa lähiaikoina, mutta HPK:n luulisi kaatuvan. Vetomielessä ottelu ei kuitenkaan ole järin kiinnostava.

Lyö vetoa Liigasta täällä!