Liigan valmentajapotkut: Kovin paine Pelicansin ja Bluesin penkin takana


Valmentajaruletti pyörii naapurisarja KHL:ssä jo vauhdilla, mutta kotimaisessa Liigassa valmentajavaihdoksia ei ole vielä nähty. Unibetin kertoimissa todennäköisimpänä joukkue ensimmäisten valmentajapotkujen antajaksi on Lahden Pelicans. Heti tuntumassa on takellellen kauden aloittanut Espoon Blues.

Yksi Liiga-talven puhutuimpia aiheita on perinteisesti ollut välillä kuumanakin käynyt valmentajaruletti. Unibetin kertoimet povaavat, että ensimmäinen tällä kaudella lähtöpassit saava valmentaja on Pelicansin Tomi Lämsä kertoimella 5,00. Jokereista tullut Lämsä ei ole saanut lahtelaisten peliä ainakaan vielä lentoon, ja joukkue on sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Heti Lämsän jälkeen kertoimella 6,00 seuraavat Blues ja toista kauttaan seuraa valmentava Jyrki Aho. Viime vuonna runkosarjan kuudenneksi yltänyt Blues on hävinnyt kolme viimeisestä neljästä ottelustaan ja on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä.

Kolmannelta sijalta löytyy ehkä hieman yllättäen Tapparan Jussi Tapola. Kirvesrintojen kauden aloitus oli vaikea, mutta nyt alla on neljä voittoa. Mestaruuspaine on kuitenkin Tampereella kova, ja uusi notkahdus nostaisi Tapolan aseman taas keskusteluun. Liiga-nousija Sportin valmentajavaihdos ensimmäisenä joukkueena palauttaisi panokset 6,50-kertaisina.

Rauhallisimmin mielin saavat Unibetin mukaan olla Lukon Risto Dufva ja SaiPan Pekka Tirkkonen, jotka molemmat saavat kertoimen 30,00. 

Viime kaudella ensimmäinen lähtöpassit saanut Liiga-valmentaja oli HPK:n Kai Rautio, joka joutui lähtemään erimielisyyksien vuoksi jo lokakuun puolenvälin tienoilla.

Unibetin kertoimet
Seuraava päävalmentajaa vaihtava Liiga-joukkue

Pelicans 5,00
Blues 6,00
Tappara 6,00
Sport 6,50
TPS 9,50
Ässät 11,00
Ilves 14,00
HPK 14,00
JYP 14,00
KalPa 14,00
Kärpät 16,00
HIFK 20,00
SaiPa 30,00
Lukko 30,00

Lyö vetoa Liigan potkuista täällä!