Liigassa kolmannet välierät


Kärpät-JYP

Tuskin kukaan osasi odottaa, että joukkueet paukuttavat kahteen ensimmäiseen otteluun 18 maalia. Lauantaina JYP voitti jatkoajalla 5-4 ja tasoitti voitot 1-1:een.

Kumpikin joukkue on ollut ylivoimalla tehokas, ja kummallekin on sattunut virheitä puolustuspäässä. Kumpikin joukkue varmasti tiivistää puolustuspelaamistaan ja pyrkii pelaamaan aiempaa varmemmin. Kertoimet eivät kuitenkaan ole juuri reagoineet kahden ensimmäisen ottelun runsasmaalisuuteen, joten under-vedoista ei ole kupongille saakka. Ennemmin kyseeseen saattaa tulla kertoimen 2,70 saanut yli 5,5 maalia.

JYPin kannalta avainasemassa on Joonas Kemppaisen ketjun (Julius Junttila-Kemppainen-Joonas Donskoi) ketjun hiljentäminen. Kärpät on ollut tasakentällisin liikaakin Kemppaisen yksikön varassa, mutta tämä ketju tekeekin sitten lähes mitä tahtoo. Sen sijaan Kärppien ulkomaalaisosasto on vaeltanut varjojen mailla ja alisuorittanut rajusti. Kokoonpanot kannattaakin tarkistaa ennen pelipäätöksiä, sillä muutokset eivät yllättäisi. Myös maalivahdin vaihto ja Tarkin veljesten kaksintaistelun päättyminen tällä erää tulee kyseeseen. Lauantaina loukkaantumisen takia sivussa olleen Lasse Kukkosen pelaaminen on epävarmaa.

JYPin kuumimmat yksilöt ovat puolestaan Markus Hännikäinen ja pelikieltonsa sovittanut Jani Tuppurainen. Likipitäen jokaiselta kentälliseltä vaaditaan kuitenkin onnistumisia Kemppaisen ketjua vastaan. Kärpillä on maanantaina vaihtoetu, joten JYP ei pysty ainakaan kovin hyvin peluuttamaan tiettyä ketjua Kemppaisen ketjua vastaan.

Kärpät on kotihallissaan aina ennakkosuosikki (voittokerroin 1,78), mutta oululaisten ympärillä on sen verran kysymysmerkkejä, että vierasvoitto nousee houkuttelevammaksi peli-ideaksi. JYPin on pakko voittaa Oulussa ainakin kerran, ja vähiten vaikeaa se on sarjan alkuvaiheissa. Joukkueet ovat lopulta hyvin tasaisia. 3,95 on kiinnostava vieraskerroin, myös tasoitusvedot houkuttelevat.

Tappara-Lukko

Lauantain ottelu venyi kolmanteen jatkoerään, jossa Lukon Janne Lahti iski voittomaalin. Vaikka ratkaisuun tarvittiin pitkät ylityöt, voitto meni oikeaan osoitteeseen, sillä Lukko oli joukkueista parempi.

Juuri Lahti on ollut kevään aikana kovassa maalivireessä. Lauantaina hän teki joukkueensa molemmat maalit. Yhteispeli Aaron Gagnonin (lauantaina 0+2) ja Toni Koiviston kanssa toimii erinomaisesti. Lukko ei kuitenkaan ole yhden ketjun joukkue, vaan ratkaisijoita on myös alemmissa ketjuissa. Tosin etenkin pudotuspelit kiikaritehoilla pelanneen Teemu Nurmen heräämistä on odotettu jo jonkin aikaa.

Tappara oli ensimmäisessä välierässä terävä, mutta Raumalla se jäi alussa Lukon jyrän alle. Huolia Tapparalle aiheuttaa Jan-Mikael Järvinen. Avainsentteri istui ilmeisesti loukkaantumisen takia vaihtopenkillä eräkaupalla toisen ottelun lopussa. Maanantaina Järvinen on kokoonpanossa, mutta täydessä pelikunnossa hän ei välttämättä ole.

Kumpikin joukkue on hallinnut yhtä ottelua tähän mennessä. Ryhmät ovat omalla tavallaan arvaamattomia, joten selkeää suosikkia maanantain otteluun on vaikea löytää. Jatkoerään meneminen ei yllättäisi tänäänkään, etenkin kun Lukko on erittäin tasapeliherkkä ryhmä.

Lyö vetoa Liigasta täällä!