Tiki listaa Liiga-alkukauden topit, flopit ja tähtikentällisen


Liiga siirtyi joulutauolle ennätyksellisen tasaisissa merkeissä. Unibetin kiekkoasiantuntija Esa ”Tiki” Tikkanen kävi läpi alkukautta ja nimesi omat suosikkinsa. Tiki uskoo, että sarjan tasaisuus sytyttää keväällä jokaisen paikkakunnan. 

Tiki, mitä nostaisit alkukauden ”topeiksi”?

– Kaksi joukkuetta: KalPa ja HPK. KalPa on paljon tasaisempi joukkue. Iso palanen loksahti kohdalleen, kun Kasperi Kapanen palasi jenkkilästä kuopiolaisten vahvuuteen. Ja HPK jatkaa jo viime kaudella nähtyä positiivista peliä. Jesse Saarinen pelannut huikean syksyn ja vanha snaipperi Eero Somervuori löytänyt maalivireen. Muutenkin hyviä hankintoja jälleen Hämeenlinnassa, Tiki kehaisee Janne ”Lelu” Laukkasta

– Sarjan tasaisuus myös ehdottomasti tähän listaan. Kaikki pelanneet nyt noin 30 ottelua ja sijoja 1–5 erottaa neljä pistettä. Ja alempana sijat 6–13 myös tiiviissä nipussa. Jos syksyä on leimannut mielenkiinnon puute Liigaa kohtaan, niin pleijareiden lähestyessä sarjan tasaisuus on se, mikä sytyttää kaikki Liiga-paikkakunnat. Jokainen voitto on nyt tärkeä ja nostaa aina pykälällä tai parilla sarjassa, legenda hehkuttaa. 

Entä flopit?

– Tappara ja TPS. 

– Tapparaa odotettiin totta kai sarjan kärkipäähän, ja tuolla materiaalilla kirvesrintojen pitäisikin olla siellä. Mutta eivätköhän he ylöspäin tuolta kapua, parilla voitolla tamperelaiset ovat taas kuuden sakissa. Turussa sama juttu. Aika synkkää ollut taas, mutta muutama voitto ja yhtäkkiä tilanne ei näytäkään niin huonolta.

Loppuun vielä alkukauden all stars -kentällinen. Ketkä mahtuvat Tikin nippuun?

– Hyökkääjinä Tomas Zaborsky (HIFK), Jesse Saarinen (HPK) ja Eero Elo (Ässät). Saarinen eka valinta, ja Elo pieni Tikin yllätyskortti.

– Puolustuksessa Lauri Taipalus (HIFK) ja Craig Schira (HPK). Taipalus jatkanut siitä, mihin SaiPassa jäi ja tekee hienoa nousua Liiga-huipulle. Schira iskee kovia tehoja illasta toiseen. 

– Maalivahdiksi ei ihan selvää ykköstä, mutta valitsen TPS:n Teemu Lassilan. Varsinkin viime aikoina erinomaista työtä, Tikkanen päättää.

Lyö vetoa Liigasta täällä!