Tiki: Tapparaa toivon mut kyllä Kärpät taitaa viedä


Liigafinaalit starttaavat tänään Oulussa. Viime vuoden tapaan vastakkain asettuvat Kärpät ja Tappara. Unibetin lätkäkasvo Esa ”Tiki” Tikkanen uskoo, että taistosta tulee viime vuoden tapaan todella tiukka ja Kärpät vie mestaruuden.

Valmennuksen suhteen etu on Tikin mukaan Kärpillä.

– Marjamäelle nämä ovat jo kolmannet finaalit. Myös Tapola on ollut kakkoskoutsina finaaleissa, ja kolme voittoa putkeen Lukosta selkä seinää vasten oli kova suoritus varsinkin kun naapuriboksissa käskyjä jakoi Risto Dufva. Mutta kyllä Kärpillä on valmennuksen suhteen selkee etu, Tiki muotoilee.

Maalivahtipelissä vaaka kääntyy puolestaan Tikin mielestä Tapparalle.

– Juha Metsola oli heikko neljännessä välieräottelussa Lukon käsittelyssä, mutta pelas viidennessä nollan ja oli lopulta Tapparan takuumies finaaleihin. Viime vuonna Tomi Karhunen oli puolestaan yks Kärppien mestaruuden tärkeimpiä palasia. Tämän vuoden välierissä Iiro Tarkki kantoi päävastuun veskarina, joten Karhusen ottelutuntuma ei ole Metsolan tasolla.

Entä miten Tiki näkee liideri Lasse Kukkosen puuttumisen Kärppien takalinjoilta ainakin tässä vaiheessa?

– Kyllä Kukkosen puuttuminen näkyy, se on selvää, ja jos ja kun Kukkonen boksiin palaa niin se on Kärpille iso juttu. Myös Tapparalla on kuitenkin hyvä puolustus, ja Lukko-sarjan kääntäminen tuli nimenomaan hyvän puolustuspelaamisen kautta.

Hyökkäyksen suhteen Kärpät on Tikin mukaan ollut liikaakin yhden kentän varassa.

– Toki Kärppien materiaali on laajempi ja Junttila–Kemppainen–Donskoi-ketju on todella kova, mutta pelkästään yhdellä ratkaisuketjulla mestaruutta on vaikea voittaa. Kärppien ulkomaanapujen pitää parantaa, jotta pytty jää Ouluun. Tapparalla Olli Palolan ja Pekka Jormakan ketjut pystyy ratkaisemaan ja peräänkuulutan Antti Erkinjuntin tapaisten pelaajien esiinnousua mestaruuden viemiseksi Manseen.

Välierissä tuomaritoiminta nousi otsikoihin, Tikin mielestä playoffeissa pitää saada pelata kovaa.

– Nää on finaalit hei! Pitää antaa pelata, varsinkin maalinedustalla. Toki sikailut pitää viheltää, mutta kovaa pitää saada pelata.

Kumpi juhlii tänä vuonna liigamestaruutta?

– Tappara on ainakin laittanut tänä vuonna all in! Viime vuonna matkustivat Helsingin kautta Ouluun ja takas, tänä vuonna suoraan Tampereelta Ouluun ja takas. Tässä suhteessa puntit on tänä vuonna tasan toisin kuin viime finaaleissa. Oishan se hienoo jos mestari vaihtuis, mutta uskon kyllä, että Kärpät jatkaa mestarina.

Liigan finaalikertoimiin