EHT: Ruotsi ennakkosuosikkina perjantain kohtaamiseen


Suomen ja Ruotsin jääkiekkomaajoukkueet kohtaavat kaksoismaaottelussa perjantaina ja sunnuntaina. Unibetin kertoimissa Ruotsi on perjantain ottelun ennakkosuosikki, vaikka sen valmistautumisessa on ollut ongelmia.

Ruotsin päävalmentaja Pär Mårtsin päänvaivana ovat olleet Tre Kronorin KHL-pelaajat. Alun perin Mårts valitsi Suomi-otteluihin 15 KHL-pelaajaa. Ensin määrä putosi yhdeksään ja lopulta kolmeen, kun KHL-seurat estivät pelaajiensa matkat maajoukkueen mukaan. Pois jäivät myös Jokerien maalivahti Henrik Karlsson ja hyökkääjä Linus Omark.

Tilalle saatiin kuitenkin lisää KHL-pelaajia toisista seuroista, ja mukana on nyt kaikesta huolimatta yhdeksän pelaajaa KHL:stä. Poisjääneiden tilalle Mårts kutsui SHL:ssä hyviä otteita esittäneitä pelaajia, kuten sarjan toiseksi parhaan ruotsalaisen pistemiehen Martin Johanssonin (Örebro) ja vahvoja otteita esittäneen Robert Rosénin (Växjö). Debytantteja joukkueessa ovat huippukautta pelaava Skellefteå AIK:n puolustaja Tim Heed, 24, sekä Djurgårdenin hyökkääjä Marcus Sörensen, 22.

Suomen käskyttäjä Kari Jalosella ei ollut vastaavaa KHL-ongelmaa kuin Ruotsilla. Omat kysymysmerkkinsä Suomenkin ryhmässä kuitenkin on. Ensimmäistäkään leijonadebytanttia ryhmässä ei ole, mutta kymmenen pelaajaa on maajoukkueen mukana ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Heidän joukkoonsa kuuluu myös ykkössentteri Petri Kontiola. Lisäksi mukana on kauden kahdesta aiemmasta maajoukkueturnauksesta pelaajia, jotka valmennus halusi nähdä uudestaan.

Suomella on kasassa varsin kokenut ryhmä, jonka nuorimmat kenttäpelaajat ovat syntyneet 1990. Ennakkotietojen mukaan Suomen ykkösketjussa pelaavat Janne Pesonen, Kontiola ja Juhamatti Aaltonen. Aloittavasta maalivahdista ei ole tietoa, mutta todennäköisesti Atte Engren ja Juuse Saros pelaavat viikonloppuna yhden ottelun mieheen.

Unibetin kertoimissa Ruotsi on ottelun ennakkosuosikki, mihin vaikuttanee Suomen joukkueen suuri vaihtuvuus kauden aiemmista maaotteluista. Ruotsin voitto Västeråsissa antaa kertoimen 2,10, Suomen voitto varsinaisella peliajalla palauttaisi rahat 2,90-kertaisesti.

Sunnuntaina joukkueet kohtaavat uudelleen Tukholman Globenissa.

Unibetin kertoimet
Ruotsi-Suomi

1: 2,10
X: 3,95
2: 2,90

Jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu mukaanlukien:

1: 1,66
2: 2,17

Lyö vetoa ottelusta täällä!