Nuorten MM: Suomella ensimmäinen tositesti


Rutiininomaisen Valko-Venäjä-ottelun jälkeen Pikkuleijonien urakka vaikeutuu huomattavasti, kun vastaan tulee B-lohkon toinen suosikki Venäjä. Maanantaina pelataan kolme muutakin ottelua, joista kohokohdaksi nousee A-lohkon Ruotsi-USA.

Venäjä-Suomi

Suomi sai lauantaisesta Valko-Venäjä-voitosta sen, mitä ottelusta oli ammennettavissa. Pelillisesti ottelun anti oli suuren tasoeron vuoksi köyhä, mutta jatkoa ajatellen selkeä voitto, kuusi tehtyä maalia ja laajalle rintamalle osuneet onnistumiset tulivat tarpeeseen.

Vaikeustaso kasvaa maanantain ottelussa huomattavasti, kun Pikkuleijonat kohtaa turnauksen mustiin hevosiin kuuluvan Venäjän. Ei ole järin kaukaa haettua sanoa, että B-lohkon voitto saattaa ratketa tähän otteluun. Suomea ja Venäjää pidetään lohkon vahvimpina joukkueina, ja mikäli kummallekaan ei satu yllättäviä notkahduksia, tämän ottelun voitto saattaa lopulta osoittautua ratkaisevaksi lohkon kärkipaikkaa jaettaessa.

Venäjälle tilanne on tässä mielessä vaikea, sillä joukkue kaatoi lauantaina Tshekin vasta rangaistuslaukausten jälkeen ja on jo nyt pisteen Suomea jäljessä. Venäjän pelaaminen ei Tshekkiä vastaan ollut järin valmiin näköistä, mutta ryhmä paransi otteitaan huomattavasti kolmannessa erässä.

Suomen pelaaminen oli Valko-Venäjää vastaan kahdessa ensimmäisessä erässä liikaa yksityisyrittämistä ja ajoittaista väläyttelyä, mutta tätä selittää pitkälti vastustajan taso. Kolmannessa erässä Suomi pelasi jo huomattavasti paremmin yhteen joukkueena ja sai palkinnoksi tukun maaleja.

Venäjä tulee olemaan huomattavasti kovempi haaste ennen kaikkea Suomen puolustuspelaamiselle, jota pidetään Pikkuleijonien kysymysmerkkinä. Suomen on pystyttävä ehjään joukkuepeliin, sillä Venäjän taitava joukkue pystyy rankaisemaan virheistä kovalla kädellä. Pikkuleijonien maalilla jatkaa Veini Vehviläinen, josta ollaan odotetusti tekemässä joukkueen ykkösmaalivahtia.

Kumpikaan joukkue ei väläyttänyt parasta osaamistaan avausotteluissaan, mikä tekee maanantain ottelun ennakoinnista vaikeaa. Tilanne on kummallekin joukkueelle haastavampi kuin avauskierroksella, mikä näkynee etenkin ottelun alussa tiettynä varovaisuutena.

Ruotsi-USA

Ruotsi otti avausottelussaan selvän 8-3-voiton Sveitsistä, mutta maksoi täydestä pistepotista kovan hinnan. Joukkueen suurimmat tähdet William Nylander ja Adrian Kempe jättivät ottelun kesken jouduttuaan kovien taklausten kohteiksi.

Kempe pystyy pelaamaan maanantain ottelussa Yhdysvaltoja vastaan, mutta Nylanderia ei vielä kaukalossa. Menetys on Ruotsille kova, kun vastaan asettuu kisojen nimekkäimmän yksilön Auston Matthewsin tähdittämä Yhdysvallat.

USA osoitti tasonsa heti kättelyssä voittamalla Kanadan 4-2 kahden loppuhetken osuman avulla. Joukkueen johtavat pelaajat Matthews, Colin WhiteZach Werenski ja Louie Belpedio vastasivat joukkueen maaleista. Tulos oli USA:lta selvä myrskyvaroitus.

Yhdysvallat hyötyy Ruotsi-otteluun lähdettäessä siitä, että alla on jo ottelu kisojen suurinta mestarisuosikkia vastaan. Ruotsi ei ole vielä joutunut yhtä vauhdikkaaseen otteluun. Tosin Juniorkronornan pelityylissä avainasia on kovan pelinopeuden ylläpitäminen, joten suurta eroa tämä ei joukkueiden välille tee. USA on joka tapauksessa pieni suosikki ilman ykköstähteään pelaavaa Ruotsia vastaan.

MUUT OTTELUT JA UNIBETIN KERTOIMET:

Slovakia-Tshekki: 6,30-6,25-1,33
Kanada-Tanska: 1,01-22,00-33,00