Nuorten MM: Suomen panokset kasvavat Slovakiaa vastaan


Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue pelaa keskiviikkona nuorten MM-kisojen kolmannen ottelunsa Slovakiaa vastaan. Pikkuleijonien lohko on todella tasainen, joten jokainen ottelu on edellistä tärkeämpi.

Suomi on ennen keskiviikon otteluita B-lohkon kolmannella sijalla. Edellä ovat lohkon ainoana joukkueena kaikki kolme otteluaan voittanut Venäjä sekä Tshekki. Venäjällä on kahdeksan, Tshekillä neljä ja Suomella sekä Slovakialla kolme pistettä. Valko-Venäjällä ei ole pistettä avausotteluistaan.

Pikkuleijonien lohkovoitto vaikuttaa jo varsin epätodennäköiseltä. Yhden ottelun enemmän pelannut Venäjä on päässyt karkuun sen verran, että Suomella ei ole käytännössä lainkaan virhemarginaalia. Omien voittojen ohella pitää toivoa, että Venäjä kompuroi ennakkoon heikompia joukkueita vastaan. Mitä paremmin Suomi alkulohkossaan sijoittuu, sitä alemmas sijoittuneen vastustajan se kohtaa kovasta A-lohkosta.

Slovakia-ottelua ajatellen hyvä merkki on se, että Suomi pelasi Venäjää vastaan pitkät pätkät erinomaista jääkiekkoa. Etenkin Jesse PuljujärvenSebastian Ahon ja Patrik Laineen muodostama hyökkäysketju pelasi loistavan ottelun.

Paketti ei kuitenkaan pysynyt kasassa koko ottelua, mistä Venäjä rankaisi kovalla kädellä. Venäjän ylivoima oli murhaavaa, ja kolmannessa erässä karvauspelaamisessaan epäonnistunut Suomi jäi soittelemaan toista viulua. Venäjä voitti ottelun lopulta 4-6. Suomi osoitti kuitenkin, että se pystyy parhaimmillaan pelaamaan huipputason kiekkoa myös huippumaita vastaan.

Jatkoa ajatellen tehoja tarvitaan kuitenkin Ahon yksikön lisäksi ykkösketjulta, joka on tähän asti ollut vaisu. Päävalmentaja Jukka Jalonen onkin tehnyt ykkösketjuun muutoksen. Heikosti pelannut Kasperi Kapanen putoaa kolmosketjuun, ja Antti Kalapudas tekee turnausdebyyttinsä Mikko Rantasen ja Roope Hintzin rinnalla.

Lähtökohtaisesti Slovakian ei pitäisi päästä kiusaamaan Suomea, mutta Pikkuleijonien kärsivällisyys nousee ratkaisevaan asemaan. Merkittävää maalintekouhkaa Slovakialla ei ole, mutta joukkueen puolustaminen on hyvällä tasolla. Kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Slovakia on päästänyt vain neljä maalia.

Myös Suomea vastaan Slovakia panostaa tiiviiseen puolustamiseen. Suomen on pysyttävä rauhallisena ja jaksettava jauhaa omalla tyylillään, vaikka avausmaalin tekeminen kestäisi. Slovakia pyrkii itse iskemään lähinnä vastaiskuilla, jotka saattavat muuttua vaarallisemmiksi ottelun edetessä, jos Suomi lähtee ylihyökkäämään maalien toivossa. Tähän mennessä Slovakia on tehnyt turnauksessa vasta neljä maalia Valko-Venäjän verkkoon, joten lähtökohtaisesti vastustajan hyökkäystehoja ei tarvitse pelätä.

Materiaaliltaan Suomi on joukkueista selvästi vahvempi. Mikäli Pikkuleijonat pystyy ehjempään 60-minuuttiseen kuin Venäjää vastaan, voiton pitäisi irrota rutiinisuorituksella.

Unibetin kertoimet
Slovakia-Suomi

1: 12,00
X: 9,25
2: 1,14