Nuorten MM: Suomi varmistaa pudotuspelipaikkansa


Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue on uudenvuodenaattona pakkovoiton edessä. Vastassa on lohkon hännänhuippu Saksa.

Suomi on taistellut sisukkaasti niin Kanadaa, Yhdysvaltoja kuin Slovakiaakin vastaan. Yhdysvallat joutui Suomea vastaan koville, Kanada oli selvästi parempi, ja Slovakiaa vastaan petti viimeistely.

Maalinteko onkin ollut Pikkuleijonille suuri ongelma turnauksessa. Kolmessa ottelussaan Suomi on tehnyt vain kolme pelitilannemaalia. Maalivahdit Juuse Saros ja Ville Husso ovat pelanneet hyvin, mutta yhdellä tehdyllä maalilla otteluita ei voi voittaa. Päävalmentaja Hannu Jortikka myönsikin jo, että maalinteon tuska näkyy pelaamisessa.

Lohkovaiheen päätösottelu on Suomelle hyvä tilaisuus maalihanojen avaamiseen. Saksa on hävinnyt niin pohjoisamerikkalaisille kuin Slovakiallekin selvin lukemin. Maalitili aukesi vasta kolmannessa kamppailussa Slovakiaa vastaan, kun Saksa iski kaksi osumaa.

Saksan pelaajatuotannossa ei ole näkyvissä tulevaisuuden huippunimiä, kun Edmonton Oilersin varaama Leon Draisatlkin on kisoista sivuissa. Saksan nimekkäin pelaaja lienee AHL:n Medicine Hat Tigersia edustava Markus Eisenschmid. Saksan tähänastisissa otteluissa kukaan ei ole kuitenkaan noussut esille.

Kaikella todennäköisyydellä Suomi ottaakin voiton ja varmistaa puolivälieräpaikkansa. Unibetin kertoimissa Suomen voiton kerroin on vain 1,14. Pikkuleijonien kuivuneet maalihanat tekevät vähämaalisista lopputuloksista mielenkiintoisia peli-ideoita, etenkin kun kertoimet povaavat selvää voittoa Suomelle.

Unibetin kertoimet
Saksa-Suomi U20

1: 11,00
X: 9,50
2: 1,14

Lyö vetoa ottelusta täällä!