Tiki: ”Oikeusmurhahan se oli, mut elämä jatkuu ja kesä tulee”


Peliyhtiö Unibetin lätkälegenda Esa ”Tiki” Tikkanen oli paikan päällä Prahassa, kun Tšekki löi Leijonat hurmoksellisen kotiyleisön edessä ja eteni välieriin. Pelin tuomaritoiminta harmittaa myös Tikiä, mutta toisaalta hän osasi odottaa sitä. Mestariksi asti Tšekki ei Tikin mukaan pelaa.

MM-kisat ovat Suomen osalta paketissa, mikä maku kisoista jäi?

 – Harmittaa ja kyllähän Suomi koki oikeusmurhan eilisessä pelissä. Tšekit psyykkasivat tuomareita koko ajan ja myös onnistuivat siinä. Siihen ei oikein voi vaikuttaa, kun täysi kotikatsomo huutaa hurmoksessa. Nyt oli paine liian kova tälle tuomarikolmikolle. Esimerkiksi Joonas Kemppaisen mailan käsistä lyönti oli sellainen, että aivan taatusti joku neljästä tuomarista näki sen. Pelin kannalta Tšekille siitä valtavan iso maali, Tiki harmittelee.

Mitä sanot Leijonien eilisestä esityksestä muuten?

– No voittomaali meni liian helposti, sen Peksikin heti hienosti myönsi, mutta kaikki lähti Pesosen harhasyötöstä. Jagrille ja tšekeille annettiin koko ajan liikaa tilaa, painetta olisi pitänyt pystyä luomaan enemmän. Kotijoukkueena tšekit onnistui myös peluuttamisessa, Tiki summaa.

Leijonille tappio merkitsi kotimatkan alkamista, miten jatkuu Tikin kisat?

– Huomenna mennään katsomaan välierät ja sunnuntaina pronssipeli ja finaali, maanantaina kotiin. Kyllä täällä on edelleen todella hieno tunnelma katsoa matseja ja paljon tuttuja.

Entä mitkä maat kohtaavat sunnuntaina finaalissa?

– Kanada ja Venäjä. Kanada pelaa mahtavaa jääkiekkoa, voittanut kaikki pelit ja iskenyt jo nyt uuden turnausennätyksen 58 maalia. Uskon, että Ruotsia vastaan jo eri tavalla syttynyt Venäjä voittaa Yhdysvallat kokemuksellaan. Nyt Suomi-fanit voidaan nauttia paineettomasta lätkästä – elämä jatkuu ja kesäkin tulee, Tiki päättää tuttu hymy suupielissä.

Lyö vetoa MM-kisoista täällä!