Cage 29 – pelaajan ennakkokatsaus


Lauantaina Helsingin kulttuuritalolla vapaaotellaan Cage 29 -ammattilaisiltama, ja illan kuumimpina tähtinä hääräävät HardKnocks Helsingin taistelijat. Tapahtumaan on luonnollisesti pelattavaa tarjolla yleisöllekin, joten suoritetaan pieni katselmus.

Pääottelu 70,3 kg: Anton Kuivanen vs. Sergej Grecicho

Järjestävän tahon mukaan yli 90 ehdokasta "kieltäytyi", kun Anton Kuivaselle haettiin pari viikkoa sitten uutta vastustajaa. Se on määrällisesti sellainen lukema, että siihen yltämiseksi vastustajia piti hakea painoluokkaa alempaa ja löytyikin Sergej Grecicho, joka kävi perjantaina puntarilla pudottamatta painoaan lainkaan. Kokenut liettualainen on hyvä ottelija, mutta hän on pienehkö jopa höyhensarjalaiseksi - siispä otteluiltana Kuivanen on ainakin kymmenen kiloa vastustajaansa painavampi häkissä. Luvassa on kotikehän miehen fyysistä dominointia ja matsi on Antonin heiniä, ellei hän häviä sitä omaan virheeseensä.

Karhuherran valinta: Kuivasen kerroin on aiheesta matalalla, "Ei mene tuomariäänestykseen" (1,95) on pelikelpoisempi vaihtoehto.

Kuivanen vs. Grecicho -kertoimet tästä.

-120 kg: Marcus "Caveman" Vänttinen vs. Jarjis Danho

Homman nimi on tässäkin selvä. Bodarin näköinen Janho höyryää päälle alussa ja yrittää voittaa silkalla voimalla. 15 kiloa Porvoon Luolamiestä painavampi syyrialais-saksalainen mörssäri antaa kuitenkin reilusti tasoitusta kokemuksessa, taidossa ja kestävyydessä. Vänttinen hoitelee alun fiksusti maltilla, ja paketoi homman Janhon alkaessa puuskuttaa.

Karhuherran valinta: Sekä Vänttisen voittokerroin että ennenaikaisen päättymisen kerroin ovat pohjalukemissa, sijoittaminen kannattaa korkeintaan isoilla panoksilla.

Vänttinen vs. Janho -kertoimet tästä.

71,1 kg (catchtweight): Mikael Nyyssönen vs. Thibault Ghouti

Kahden tappiottoman ukon kohtaamisessa Ranskan Ghouti ei alkujaankaan ollut aivan Nyyssösen tasoinen mies taidoiltaan ja kokemukseltaan, mutta perjantai-ilta muutti voimasuhteita vielä roimasti. Ranskalainen ei päässyt painoihin, voi pahoin ja joutui ilmeisesti lääkärin määräyksestä nesteytettäväksi - Ghouti näytti huonolta vielä pari tuntia myöhemmin julkisessa "punnituksessakin", joten hänelle ei voi liikoja onnentunteita luvata lauantai-illalle, kun homma oli muutenkin pedattu vahvasti Nyyssöselle.

Karhuherran valinta: Nyyssösen voiton kerroin on vielä niin hyvä (1,40), että siihen voisi lyödä talon kiinni. "Ei mene tuomariäänestykseen" (2,40) on vielä parempi.

Nyyssönen vs. Ghouti -kertoimet tästä.

77,1 kg: Jussi "Tuhmis" Halonen vs. Laurent Beranger

Toinen lauantaina nähtävistä HardKnocksin välisarjalaisista on sisäpiiritietojen mukaan ottaen treenisalilla kehitysaskeleita harppoen. Takana on lähes vuoden epäonninen ottelutauko, mutta se vaikuttanee lähinnä kovaa lataukseen. Kunhan latinki ei kiehu yli, "Tuhma-Jussi" ottelee hänelle uudentyylisellä maltin ja aktiivisuuden yhdistelmällä. Sveitsin Laurent Beranger on isokokoinen ja vaarallinen lukkopainija, mutta Halonen on niin väkevä painin taitaja, että Kontulan peto kääntää homman tarvittaessa silläkin sektorilla. Loppu tulee lyömällä.

Karhuherran valinta: Tuhmis oli kohteen auetessa jopa altavastaaja, mutta pelaajat ovat painaneet kertoimet tasoihin. Halosen voittokerroin (1,87) on silti edelleen hyvä tarjous.

Halonen vs. Beranger -kertoimet tästä.

77,1 kg: Mikko Ahmala vs. Julien Piednoir

Tuoreimpana HardKnocksina häkkiin nousee Oulun "Maniac", joka etelään muutettuaan tunnetaan nimellä "Metro-Mikko". Ahmala on paketoinut kaksi edellistä ranskalaisvastustaan tylysti lopetuskuntoon jo avauserässä - Piednoir saattaa olla askel ylemmäs, mutta hänenkin eväänsä loppunevat kesken, kunhan Ahmala ei lähde alussa koheltamaan. Terävästi iskevällä Ahmalalla on ulottuvuusetu, joka palvelee pystyottelua, mutta Mikko ruuvaa mielusti myös giljotiini-kuristuksen tiukalle, jos Piednoir ryntää syliin.

Karhuherran valinta: Ahmalan voittokerroin on hyvin matalalla ottelijan kokemattomuuden huomioiden. Ottelun keston arviointi tarjoaa tasakertoimen (1,87) sekä täyden ajan matsille että ennen tuomaripäätöstä lopettamiselle. Jälkimmäinen on todennäköisempi, mutta suosittelen varovaisuutta.

Ahmala vs. Piednoir -kertoimet tästä.

MUTTA MUISTA: lajin luonteen vaikutukset pätevät jopa Suomessa. Viidestä ottelusta ainakin yksi saattaa hyvinkin päättyä vieraskehän altavastaajan yllätykseen. Sitä kannattaa miettiä.

Seuraa Karhuherran murinoita häkin liepeiltä Facebookissa ja Twitterissä, myös Instagram laulaa kulisseissa kuumana otteluillan tullen.