Cage 32 - Tuhma-Jussi tulee taas


 Kotimainen vapaaottelusesonki jatkuu perjantaina kiivastahtisena, tällä kertaa vuorossa on Cage 32 -iltama Helsingissä. Alkuvuoden Cage-sopimusottelijat ovat huilivuorossa ja estradille astelee leveä rivistö pääkaupunkiseudun kokeneempia ammattilaiskarjuja. Perjantai-illan polttavin kysymys on kiistatta se, onko jalkavaivastaan toipuneen Tuhma-Jussi Halosen kunto yhtä vakuuttava kuin alkuvuodesta.

Helmikuussa "Tuhmis" tuli, näki ja voitti samassa häkissä. Halonen palasi tuolloinkin loukkaantumistauolta ja niputti Laurent Berangerin minuutissa keskeytyskuntoon. Nyt vastassa on Ranskan Julien Piednoir, jonka syntinä voidaan pitää sitä, että hän aiheutti helmikuussa Halosen tiimitoverille Mikko Ahmalalle tappion. Perjantaina Piednoir sovittaa tekonsa Tuhma-Jussin testissä. Ranskalaisella on samankaltainen, mutta hivenen parempi ottelutilaston kuin Halosella, lisäksi loukkaantumiset ovat rasittaneet HardKnocks Helsingin körmyn uraa - silti Jussin altavastaaja-asema kertoimenlaskijan silmissä on luultavasti mukava tarjous muidenkin kuin minun mielestäni.

Halosen voitto on rahapelin ystävälle perjantai-illan pankkivalinta kakkosen kertoimella.

Jussi Halonen päätyi vapaaottelun pariin täysverisenä painijyränä, mutta pikkulintujen viserrys harjoitussalin suunnalta on kertonut jo pitkään, että Tuhmis on ahkeralla työllä kasvanut ihan oikeaksi, monipuoliseksi vapaaottelijaksi. Perusvahvuus ei ole jässikästä kadonnut, mutta painiosaamisen rinnalle on karttunut aivan uudenlaista taitoa, ja sen myötä tukevaa itseluottamusta. Se lupaa hikistä iltapuhdetta ranskalaiselle.

On siellä toki muitakin kuumottavia kysymyksiä. Kuten se, missä kuosissa pääottelun tähti Joni Salovaara palaa lähes vuoden ottelutauolta. Tai se, onko entinen Cage-mestari Kai Puolakka iskussa vielä pidemmän breikin jäljiltä. Oma luottoni herroihin on kova: Salovaara (~1,60) pilkkoo Rafael Macedon palasiksi ja Puolakka (1,80) raastaa Emil Weber Meekiltä menohalut kolmen erän aikana. 

Tarkempia arvioita illan kaikista seitsemästä matsista voi kuunnella minun ja Jami Kuparisen FSTV-ennakosta.

Kävin alkuviikosta jo Helsingissä ja löysin Tuhmiksen Malmilta moottoripyöränrassauspajalta. Silloin ainakin vielä miestä hymyilytti, katsasta Jussi Halosen kuulumiset alta.

#TeamUnibet on perjantaina paikan päällä Helsingissä. Seuraa Karhuherran murinoita häkin liepeiltä Facebookissa ja Twitterissä, myös Instagram laulaa kulisseissa kuumana otteluillan tullen.