Cage 34: Pientä pimputtelua Tuhma-Jussin tahtiin


Pääkaupungin vapaaottelukevät käynnistyy lauantaina Helsingin kulttuuritalolla Cage 34 -tapahtuman merkeissä. Lauantaitanssien kuumin nimi on kiistatta kotikylän oma poka Jussi Halonen. "Tuhma-Jussi" nähtiin samassa häkissä kahdesti viime vuonna ja molemmilla kerroilla tuloksena oli väkevä keskeytysvoitto. Nyt vastusta on ruuvattu astetta kovemmaksi, ja pohjoismaalaisittain laajemminkin kiinnostavassa koitoksessa vastaan asettuu Håkon Foss.

Norjalaisella on ollut tapana päätyä osalliseksi varsin värikkäisiin matseihin ja Tuhmiksen seurassa moisen todennäköisyys vain kasvaa. Foss keksi kutsua Halosta "Muumiksi", mutta mielikuva lempeän pulleasta otuksesta saattaa hänelläkin muuttua, kun Halonen tarjoilee oman terminsä mukaisesti "pientä pimputtelua".

Karhuherran arvio: arvostelutuomareita tuskin tarvitaan, Tuhmis joutuu tiukkaan testiin, mutta voitto Haloselle ennen täyttä aikaa.

Iltamat ovat muutoinkin juhlatapahtuma HardKnocks Helsingin väelle, sillä häkissä nähdään yhteensä kolme tiimin ottelijaa. Rasul Khataev sai uuden vastustajan vielä otteluviikolla, nyt tsetseenisoturin tanssipariksi tulee Ranskan Nicolas Joannes. Kumpikin viihtyy räväkän pystyottelun parissa, joten yleisö pitänee näkemästään tässäkin tapauksessa. Joannes kävi taannoin Cagen häkissä Joni Salovaaran tyrmättävänä, ja samaa hoitoa saattaa olla tarjolla nyt - tosin HardKnocksin niittokone voi yllättää myös painialoitteella.

Myös Mikko Ahmala nostettiin ottelukortille loppusuoran paikkauksena. Vammat selättänyt ja yhdekän kuukauden ottelutauolta palaava "Maniac" uhkuu menohaluja ja vastassa on sopiva ranskalaisnimi Yannick Carriere - kotikehän mies on suosikki tässäkin koitoksessa.

Karhuherran arvio: Khataev hoitaa homman, kunhan malttaa mielensä ja ottelee koheltamatta. Sama pätee Ahmalaan, ilman hötkyilyä voitto heltiää hyvällä perusottelemisella.

Illan pääottelu on erikoisesti kahden ulkomaalaisen kaiman taisto, kumpikin on tosin jo suomalaisille tuttu. Brasilian Rafael Domingos on otellut kaikki ammattilaisottelunsa Suomessa ja "Rafi" palaa taas esittelemään BJJ-taituruuttaan. Aiempaa tiukempaa haastetta tarjoaa toinen BJJ-mustavyö, Ruotsissa majaileva maanmies Rafael Macedo. Luvassa lienee taidokasta painia puolin ja toisin, mutta Macedon valttina on se, että hän voi tarjoilla Domingosille epäkohteliaasti nyrkkiä suuhun tarpeen tullen. Macedo nähtiin Cage-illassa syksyllä laadukkaassa, mutta tuloksen osalta skandaalinkäryisessä taistossa Salovaaraa vastaan. Macedolle jäi paha mieli luultavasti protestin jälkeenkin, joten hän halunnee todistaa tasonsa ilman mutinoita tällä kertaa.

Karhuherran arvio: Domingos on perustellusti ennakkosuosikki, mutta rohkelikko ei epäröi pelata Macedoa. Altavastaajan kertoimessa on tarjouksen makua.

#TeamUnibet on lauantaina täydellä kokoonpanolla mukana rähinöissä, sinäkin voit vielä päästä mukaan. Seuraa Karhuherran murinoita kamppailun maailmasta Facebookissa ja Twitterissä, myös Instagram laulaa otteluilan tullen kulisseissa ja häkin liepeillä.