Luke Barnatt - Suuruuden jäljillä San Diegossa


Kilpailu vapaaottelumaailman huipulla on armotonta. Melko harvalla ottelijalla lopulta on lähinurkillaan kovin täydellisiä harjoitusoloja, siksi unelmiaan jahtaavan kamppailijan pitää olla valmis joskus matkaamaan maailman ääriin. Tästä on kotikulmilla viihtyvien suomalaistenkin osalta usein puhuttu.

Luke Barnatt on tästä hyvä esimerkki. "Big Slow" nousi TUF-kehistä kirkkaisiin valoihin ja nousi hyvillä otteilla nopeasti omia UFC-tähtiä kaipaavan Englannin suureksi valkoiseksi (kalpeaksi) toivoksi. Mutta nousukiito katkesi, kun pari epämääräistä esitystä toi perätysten kaksi niukkaa tappiota viime vuonna. Nyt Barnatt on tilanteessa, jossa hänen on pelastettava uransa lajin isoissa ympyröissä - siihen tarjoaa tilaisuuden lauantain ottelu Manilassa uransa päättävää Mark Munozia vastaan.

Mitä Barnatt teki kääntääkseen uransa takaisin raiteilleen? Pakkasi elämänsä reissureppuun ja muutti loppuvuodesta San Diegoon. Nyt hän asuu puolisonsa kanssa sympaattisessa veneessä, nukkuu korkeaa ilmanalaa simuloivassa teltassa ja treenaa paremmin kuin koskaan ennen maailmankuulun Alliance MMA -salin kivikovassa porukassa. Hän ei halua jättää mitään sattuman varaan uransa tärkeimmässä ottelussa.

"I surround myself with greatness, so I can become that greatness, that's my whole ethos in life."

Lauantaina alkuillasta Suomen aikaa Team Unibetin brittilähettiläs aikoo takoa näyttää maailmalle, mitä hänestä on kasvanut Amerikan ihmemaassa. Täysin riippumatta hienoon tiimiin kuulumisesta Barnatt kelpaa ottaa myös lauantain rahapelien pohjaksi. Luotto brittihujopin voittoon on kivikova ja pelattavaa kerrointakin löytyy. Karhuherran valinnat:

Luke Barnatt - voittaa lopetuksella (2,10).

Neil Magny - kuuden voiton putkeen jatkoa (1,73).

Kotimaasta vapaavalintaisia Cage-kohteita kylkeen.

Katso kolmeosainen Fighters' Lives -minidokumentti Luken seikkailuista San Diegossa.

Living In America

Raising My Game

Getting Personal