Tarjolla tänään: Jon Jones 2.0


Vapaaottelukansa joutuu vielä odottamaan nähdäkseen Jon Jonesin ja Daniel Cormierin kiihkeän uusintaottelun, mutta se fani valehtelee, joka väittää, ettei ole kiinnostunut Jonesin paluuta lauantain UFC 197 -tapahtumassa. "Bones" on ollut runsaan vuoden ottelematta, selvitellyt päätään päihdeongelmien jälkeen ja törttöillyt toistuvasti liikenteessä. Mutta nyt hän palaa, omien sanojensa mukaan uusiutuneena.

Jones nousi kaikkien aikojen nuorimmaksi UFC-mestariksi 23-vuotiaana, ja on jo nyt huippu-urheilijan parhaassa iässä lajin legendoja. Lauantaiyönä häkkiin nousee motivoitunut, nälkäinen ja päänsä toivottavasti järjestykseen saanut mestari, joka ei koskaan hävinnyt tittelivyötään häkissä. Jos puoliksi kokaiinihuuruissa kehiä vastustamattomasti dominoinut Jones oli pelottava vastustaja, millainen onkaan Jon Jones 2.0.?

"Minulla on aika villi vuosi takana, mutta en ole murtunut. Olen keksinyt erilaisia tapoja saada voimaa vastoinkäymisistä. Nyt tuntuu upealta päästä jälleen ottelemaan, olen varmempi kuin koskaan siitä, että ottelemista varten minut on luotu," Jones tuumaa ottelun alla.

Jonesia ei parhaalla tahdollakaan voi tällä hetkellä sanoa esikuvalliseksi roolimalliksi. Mutta sellaiseksi hän aikoo kasvaa - alkaen Las Vegasin launataitansseista.

"Olen itsevarma sen suhteen, missä olen tässä lajissa, tiedän tehneeni jo hienoja asioita. Ja lopulta otteleminen on matka, jolla olen edelleen. Haluan todistaa itselleni, että olen itse asiassa tauon aikana muuttunut paljon paremmaksi. Tämä ottelu näyttää minulle, missä olen nyt. Toivottavasti näemmä kaikki, miten paljon parempi olen."

"Olen todellakin nälkäinen. Koen, että mestaruusvyön takaisin saaminen on iso osa oman elämäni palauttamista ennalleen. Olen ollut mestari 23-vuotiaasta saakka, olen otellut maailman kovimpia ukkoja vastaan viisi vuotta. Ihmiset ovat kutsuneet minua mestariksi, se on ollut lempinimeni. Ja nyt minulla ei ole sitä - haluan sen takaisin," Jones linjaa.

Jonesia vastaan asettuu paikkaajana nouseva nimi Ovince St. Preux. Se ei kylmästi sanottuna nyt kiinnosta juuri ketään. Itse asiassa suurta yleisöä tuskin kiinnostaa suuresti edes se, että ennen Jonesin paluuta häkissä otellaan kärpässarjan mestaruudesta. Demetrious Johnson on UFC:n ylivoimaisin mestari ja painin olympiavoittaja Henry Cejudo on hänelle varteen otettava haastaja, mutta laadukkaalle taistolle riittää valokeilaa ohuenlaisesti ennakkoon. 

Rahapelien kannalta tosin Johnsonin ja Cejudon kohtaaminen tarjoaa varmasti kiinnostavampia kohteita kuin Jonesin ottelu. Häneltä kaikki odottavat ylivoimaa.