UFC:n hullut päivät Las Vegasissa – Älä missaa näitä taistoja


Las Vegasissa on käsillä kenties UFC-historian hulluin viikko. Ilman sen suurempaa erityistä syytä tarjolla on kolme UFC-tapahtumaa kolmena perättäisenä iltana. Koko kamppailumaailman suurin huomio on tietysti lauantai-illan mahtikinkereissä, kun Jose Aldo ja Conor McGregor saavat vihdoin toisensa. Yli kolmenkymmenen ottelun rypistykseen mahtuu kuitenkin paljon muutakin seurattavaa kuin kiihkeästi odotettu höyhensarjan mestaruusottelu.

UFC-fanin unelmaviikosta kannattaa poimia ainakin seuraavat herkut – tässä ainakin viisi syytä väijyä muutakin kuin Aldo vs. McGregor.

1. Rose Namajunas vs. Paige VanZant – Torstain tanssiaisten pääottelussa mitellään paikasta naisten korsisarjan valokeilassa. Viihdyttävän painoluokan värikkäämmän äärilaiden nuoret tähdet tarjoavat takuuvarmasti vauhdikkaan ottelun. VanZantin hyperatiivinen crossfit-vapaaottelu törmää nyt astetta teknisemmän Namajunasin järjestelmälliseen tylytykseen, ja kolarista tulee vääjäämättä . Ja Mikä parasta, "Thug Rose" on kertoimissa selvä altavastaaja (2,35) VanZantin aiheuttaman hypen ansiosta - siihen tartutaan.

2. Edson Barboza vs. Tony Ferguson – Perjantaina ratkotaan tuore The Ultimate Fighterin voittaja, mutta tähtinä hääräävät kokeneemmat karjut. Tässä koitoksessa vastakkain ovat kevytsarjan pystyrymistelijät, jotka ovat keskenään täydellinen pariskunta. Ferguson on voittanut kuusi otelua putkeen (UFC:ssä 9-1) ja kyttää vihoin saumaa isompiin otteluihin. Vakuuttava keskeytysvoitto näköalatontilla avaisi ovia - mutta ailahteleva Barboza on aina yhden potkun päässä vuoden komeimman tyrmäyksen palkinnosta. Ferguson suosikkina vielä kutakuinkin pelattavissa lukemissa (~1,60), mutta Barbozaan (2,40) luottaminen on kannattanut useamman kerran 

3. Frankie Edgar vs. Chad Mendes – Perjantai-illan pääottelussa haetaan todennäköisesti seuraavaa haastajaa höyhensarjan mestarille, oli se sitten Aldo tai McGregor. Mendes on toki hävinnyt jo molemmille, mutta piti McGregoria hetken kovilla kesällä. Edgar taas on ollut kären tuntumassa pitkään, eikä ole osoittanut väsähtämisen merkkejä. Moni olisi jo aiemmin halunnut nähdä Edgarin todellisena testinä McGregorin kyvyille. Nyt tarjolla on armotonta myllytystä kovin panoksin, Edgar on aiheesta lievä enakkosuosikki (1,80) ja vienee matsin teknisellä tarkkuudella ja tarvittaessa viiden erän väsymättömällä uurastuksella.

4. Demian Maia vs. Gunnar Nelson – Lauantain UFC 194 -illan viiden ottelun pääkortti lupailee alusta loppuun armotonta tykitystä, mutta ennen pääottelua eurooppalaisittain mielenkiintoisin on tämä painitaitureiden kohtaaminen. Suomalaisille tuttu BJJ-jyrä Maia vakuutti edellisessä esiintymisessään, ja samaa voi sanoa Islannin ihmelapsi Nelsonista. Kohtaaminen on ennakkoon erittäin tasainen ja kiehtova kahden eri sukupolven mustavyön vääntö. Kunkin oma voittajasuosikki löytynee lähes vääjäämättä subjektiivisten tunnesyiden pohjalta, Karhuherran valinta on Nelson (1,95), ehkä jopa ennen täyttä aikaa.

5. Chris Weidman vs. Luke Rockhold – UFC-viikon kummallisin veto on laittaa vuoden kohutuimman ottelun varjoon toinen titteliottelu, joka menisi hyvin kärkenä mille tahansa tapahtumalla. Keskisarjan mestaruustaisto ei urheilullisesti jää vastinparistaan, Weidman on ollut mestarina vakuuttava, ja Rockhold on noussut viime otteluillaan kiistattomaksi tittelihaastajaksi. Vastakkain on kaksi monipuolista ja kovaluista ottelijaa, joilta on lupa odottaa huipputasoista ja luultavasti myös huipputasaista koitosta. Viimeisenä nostetaan mestarin käsi, siis Weidmanin.

 Weidmanin ja Rockholdn kohtaamiseen pureutuu myös Unibet Inside the Octagon, jossa tuttu tehoduo John Gooden & Dan Hardy perkaa mestaruusottelun eri aspektit.

Niin, ja se odotettu ja kohuttu pääottelu, ei sitäkään ole syytä missata. Inside the Octagon perehtyy tietysti myös UFC:n hullujen päivien kliimaksiin, valtavilla odotuksilla ladattuun Aldo vs. McGregor -taistoon. Itse yritän lauantaihin mennessä saada päätettyä, kumpi matsin vie. Ja ellen keksi, heitän kolikkoa ja tyydyn nauttimaan koitoksesta.