Viisi syytä katsastaa UFC Fight Night Krakow


UFC vierailee toista kertaa tänä vuonna toista kertaa Euroopassa ja ensimmäistä kertaa ikinä Puolassa, kun vapaaottelumaailman ykkössirkus käynnistyy lauantai-iltana Krakovassa. Puola on paitsi valtavan kokoinen markkina-alue, myös varsin vahvasti kamppailuhullu maa, joten järjestävällä taholla odotukset ovat korkealla.

Yleisön keskuudessa Krakovan ottelukorttia on moitittu jokseenkin heikkotasoiseksi, ja tämä pätee sen osalta, ettei lauantaitansseissa nyt nähdä erityisen kirkasta tähtiloistoa. Paljon paikallisia nimiä, vielä enemmän tulokasottelijoita ja jokunen vanha stara. Pitkän aikavälin otannalla tällaiset illat ovat kuitenkin usein vihhdyttävämpiä kuin kinkerit, jotka on ladattu kovilla nimillä täyteen odotuksia. Ja Krakovan lauantaitansseissakin riittää väijymisen arvoista seurattavaa, kun sen oikein oivaltaa. Tässä viisi syytä virittäytyä ruudun äärelle, kun tarjolla on prime time -katseluajan vapaaotteluviihdettä.

1. Väistyvä uros - Cro Cop: UFC tarjoili ruotsalaisille tammikuussa Dan Hendersonin ja puolalaisille nyt Mirko Filipovicin."Cro Copin" urheilullisesti eväät alkavat neljänkympin rajapyykin jälkeen olla ohuita, mutta nostalgiasyista moni haluaa hänet yhä nähdä näitä nykyaikaisen vapaaottelun legendoja vielä tositoimissa. Inhimillisesti jollain tapaa mielenkiintoista on aina nähdä, miten nämä väistyvät urokset tilanteen hoitavat uransa auringonlaskua kohti lasketellessa.

Karhuherran valinta: Gabriel Gonzaga on yhtä epävarma tapaus kuin Filipovic, joten peruslähestymistapa tähän matsiin on suuri varovaisuus. Nuoremman ja hieman vetreämmän brassin voitto ennen täyttä aikaa voi olla harkinnan arvoinen kohde.

 

2. Manuwa vs. Blachowicz: Illan todellinen pääottelu, ja todellinen huippukohtaaminen kevyessä raskaassasarjassa. Kotikehän mies Jan Blachowicz oli vakuuttava debyytissään syksyllä ja nauttii nyt ison areenan varauksetonta tukea, mutta Jimi Manuwa (kuvassa) lienee valmis vastaamaan haasteeseen. Brittiottelija valmistautui matsiin Tukholman Allstarsilla ja uusin eväin hänellä riittää hauista pilata puolalaisten bileet. Manuwa ei ole ikinä urallaan otellut täyttä aikaa, eikä niin käy nytkään  - jompi kumpi kävelee nyrkkiin.

Karhuherran valinta: Manuwa on paremmin liikkuva ja lyö monipuolisemmin sekä vielä väkivahvaa puolalaistakin tuhoisammin. Manuwalla on uransa voitoista 13/14 tyrmäyksillä, sellaiselle saa nyt vähän yli kahden kerrointa.

 

3. Bad Mofo JoJo: Illan ihanin ottlija Skotlannin "Silent Assassin" Joanne Calderwood. Samalla ujo ja hiljainen neito on 24 ottelijasta se, joka nähdään ottelemassa mestaruudesta hyvinkin pian. Siis jos JoJo ei kompastu ukrainalaistulokas Maryna Moroziin Krakovassa. Ukrainalaista ei ole syytä aliarvioida, mutta jos ja kun Calderwood on karistanut aiemmat rasitteet ja paineet niskastaan, hän on eri tason ottelija.

Karhuherran valinta: Calderwood voittaa lopettamalla, vielä pelattavissa 1,70 tienoilla.

 

4. Moraes vs. Lebout: Nimet eivät herätä suurta kohahdusta missään, mutta tämä on erittäin hyvä mittari suomalaisille ottelijoille. Ranskan Mickael Lebout on parin vuoden sisään käynyt kahdesti Suomessa ja välisarjalainen on poistunut tuliaisinaan yksi tappio ja yksi tasapeli. UFC-debyytissä vastassa on brassi Sergio Moraes, joka ei ole mikään ylistetty huippulupaus. Tällä tasolla UFC-rima on tausta-asioiden ollessa kunnossa. Mielenkiintoista nädä, miten ranskalainen pärjää.

Karhuherran valinta: Moraes on päivänselvä ennakkosuosikki, jopa liian selvä näyttöihinsä nähden. Lebout'n huima altavastaajakerroin (4,33) voi houkuttaa uskalikkoja, taisto on kertoimia tasaisempi.

 

5. Badurek vs. Albu: Toisessa naisten korsisarjan koitoksessa yhtyy moni asia nyky-UFC:ssä - kokemattomia nimiä, paikallisesti ja muin syin kiinnostavia ottelijoita, ennen kaikkea viihdyttäviä arvoja. Jossain luonnehditiin ottelua uskomattoman esineellistävästi "kaikkien aikojen kauneimmaksi UFC-otteluksi", saattaa pitää paikkaansa esteettisin perustein, sillä molemmat ovat viehättäviä nuoria naisia. Lisäksi kummankin urheilullisen osaamisen taso on täysi arvoitus UFC-standardein. Izabela Badurekin piti otella helmikuussa Helsingissä, mutta vierailu jäi toteutumatta UFC-sopimuksen myötä, jälleen hyvä suomalaismittari siis.

Karhuherran valinta: Badurekilla teki perjantaina tiukkaa päästä sovittuun kisapainoon ja lähietäisyydeltä hän vaikutti jopa huonovointiselta. Se nostaa Alexandra Albun suosikiksi, mutta hänen kertoimensa ovat jo turhan alhaalla muutenkin. Passataan tämä.

Lauantai-illan pääkortin ottelut voit seurata näppärästi Unibet TV:n välityksellä.

Seuraa Krakovassa matkailevan Karhuherran murinoita häkin liepeiltä Facebookissa ja Twitterissä, myös Instagram laulaa kulisseissa kuumana otteluillan tullen.