Rantanen: Turku osoitti olevansa kiekkokaupunki


Jääkiekkoliigan puolivälierät jatkuivat tiistaina, mutta illan - ja kenties koko vuoden - suomalainen kiekkotapaus nähtiin Turussa junioriottelussa. TPS:n A-nuoret voittivat HPK:n kolmannessa finaalissa 5-3 ja varmistivat Suomen mestaruutensa. Turkuhalliin ahtautui A-junnumatsiin peräti 10 620 ihmistä, ja ajoittain tunnelma palautti mieliin TPS:n edustusjoukkueen loiston päivät.

Vaaditaan iso ihme, jotta ennätysottelun yleisömäärää tultaisiin koskaan rikkomaan. Suomen areenoista Turkuhallin lisäksi vain Hartwall Arenalle ylipäätään mahtuu näin paljon väkeä. Päättyneellä kaudella yksikään TPS:n aikuisten liigaottelu ei vetänyt yhtä paljon väkeä paikalle.

Unibet tapasi TPS-tähti Mikko Rantasen välittömästi mestaruusjuhlien alettua. Superlupaus ei säästellyt ylisanoja kuvaillessaan yleisömerta.

- Kyllähän se yllätti, että A-nuorten ottelu vetää näin paljon väkeä paikalle. Tämä vain osoittaa sen, että Turku on jääkiekkokaupunki, vaikka välillä onkin ollut vaikeita aikoja. Iso kiitos kaikille turkulaisille, jotka tulivat paikalle ja loivat tämän fiiliksen halliin. Oli mahtava pelata, Rantanen tunnelmoi.

- Mielestäni pystyimme ottamaan yleisöstä energian mukaan. En usko, että meidän kopissa hirveän moni jännitti. Moni on pelannut liigapelejä, ja siellä on ollut yleisöä paljon, vaikka tällaisen yleisön edessä moni ei olekaan pelannut. Ei siellä jännitys näkynyt. Vähän oli perhosia vatsassa, mutta sehän vain kuuluu asiaan.

TPS:n edustusjoukkueen kausi oli pannukakku, mutta Rantanen oli läpi kauden joukkueen harvoja valopilkkuja, loppukaudesta jopa ryhmän kantava voima. Jos TPS:n juniorit muutenkin osoittivat olevansa mestaruuden arvoisia, niin myös Rantaselle mestaruusjuhlat suo hyvillä mielin vaikean kauden päätteeksi.

- Kyllä tämä paikkaa (edustusjoukkueen epäonnistunutta kautta) tosi paljon. Ei paremmin olisi voinut kautta lopettaa, uskomaton fiilis. Edustuksen kanssa jäätiin tavoitteesta, A-junioreissa tavoite jopa ylittyi. Tämä saavutus on urani suurin, en ole aiemmin voittanut Suomen mestaruutta tai mitään, nuorten MM-kisoissakin piipahtanut Rantanen tiivisti.

- En ole ikinä pelannut näin kovaluonteisessa ja yhtenäisessä joukkueessa. Aivan uskomaton jengi, "Hot Wheels" luonnehti joukkuekavereitaan.

Rantanen oli iso tekijä TPS-nuorten pudotuspelimenestyksessä. Lause saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta ei ole sitä. A-nuorten pudotuspeleissä on ennenkin nähty liigassa meritoituneita pelaajia, jotka tulevat junnupeleihin lähinnä esittelemään omia kykyjään. Rantanen ei moiseen syyllistynyt. Omaa kieltään puhuu pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinto.

- Ei minulle ole mitään väliä, mikä peli on käynnissä. Aina on tehtävä kaikkensa. Huikea kokemus, ei tähän voi muuta sanoa.

NHL-varaustilaisuuden kärkisijoille povattu Rantanen ei tiedä omasta tulevaisuudestaan vielä paljoakaan. Ratkaisevassa roolissa on luonnollisesti se, mikä seura Rantasen varaa.

- Tulevaisuuden suhteen ei olla yhtään viisaampia kuin aiemminkaan tämän kauden aikana. Tepsiin on taskussa kaksivuotinen sopimus, nyt keskitytään juhlimaan tätä mestaruutta.

Kuinka kauan ne juhlat kestävät?

- Sitä on vaikea sanoa...Mutta sen voin luvata, että tänään juhlat ovat täydessä käynnissä!