Tiki: ”Mitali tiukassa – Odotan Donskoilta läpimurtoa”


Ensi viikolla Tsekkeihin kisapaikoille matkaava Esa Tikkanen pelkää, että maalinteosta voi tulla Leijonille ongelma. Tiki nostaa Unibetin haastattelu esille muutaman pelaajan, keneltä hän odottaa kisoissa erityisen paljon.

Tiki, tavataanko torilla kisojen jälkeen?

- Ainahan sitä toivoo. Kun alkuun laskeskelin, ketä Suomi saa kisoihin, pidin Leijonia jopa ennakkosuosikkina. Mutta ei se ihan niin olekaan. Jos Suomi mitalin taas saa, se on jo kova suoritus. Niin hyvätasoiset kisat on tulossa.

Näetkö leijonajoukkueessa jotain erityisiä kysymysmerkkejä?

- Kyllä se maalinteko on. Muutaman maaliahneen ja laukaisuherkän pelaajan olisin ottanut joukkueeseen lisää, nyt voi mennä liikaakin hieromiseksi. Toisaalta täydellinen maalivahtipeli on se ase, millä suurmaat voidaan kaataa. Pekka Rinne on lähtökohtaisesti kisojen paras veskari.

Onko Leijona-nipussa pelaajia, keitä erityisesti seuraat?

- Nostan kaksi nimeä: Joonas Donskoi ja Aleksander Barkov Jr. Odotan Joonakselta läpimurtoa kansainvälisellä tasolla. Niin hyvä kausi alla, kovat ketjukaverit ja NHL-sopimus haussa. Ilomielin seuraan miehen menoa. Barkovilla taas rikkinäinen kausi alla, mutta jo viime vuoden olympialaisten alku näytti, kuinka hyvä hän voi olla isossa kaukalossa. Hänen pitää olla Suomen johtava hyökkääjä, Tiki linjaa Unibetille.

Onko avausvastus USA helppo nakki?

- Ei todellakaan. Vaarallinen peli. Sieltä tulee USA:n farmimiehet tuhatta ja sataa päälle, eikä heillä ole mitään hävittävää. Kovan työn takana tulee taatusti olemaan voitto tuosta pelistä.

Loppuun: onko mestariveikkauksia?

- Onhan Kanadan nippu todella kova, ja lisää voi vielä tulla. Puolustavan mestarin Venäjän hyökkäysarsenaali on taas aika jäätävä, ja Ruotsikin vahvistunee vielä. Kisojen edetessä ollaan kuitenkin viisaampia. Sillä on iso vaikutus, miten pelit lähtevät käyntiin ja joukkueet rakentuu yhteen, Tiki päättää.

Tikin kisakalenterin tarjoukset haltuun tästä!