Eukonkannon MM-herruus pysyy Suomessa


Sonkajärvi isännöi viikonloppuna legendaarisia eukonkannon MM-kilpailuja jo 18. kerran. Peliyhtiö Unibet uskoo, että MM-tittelin vie jo viidettä kertaa perättäin suomalainen pari - tällä kertaa huippuajalla.

Eukonkannon MM-kilpailut ovat olleet viime vuosina Taisto Miettisen ja Kristiina Haapasen juhlaa, sillä pari on vienyt voiton jo neljänä perättäisenä vuonna. Kaksikolla onkin ensi viikonloppuna mahdollisuus viidenteen mestaruuteen, sillä tutut nimet löytyvät ilmoittautuneiden listasta myös tänä vuonna.

Kisaan ilmoittautuneita on tänä vuonna huikea määrä, sillä MM-titteliä lähtee tavoittelemaan noin 50 paria. Edustettuna on muun muassa Yhdysvallat, Australia, Viro, Ranska ja Etelä-Korea.

MM-voitto on päätynyt muiden kuin suomalaisedustajien käsiin viimeksi vuonna 2008, kun MM-titteli matkasi Viroon. Unibet uskoo, että neljän viime vuoden tapaan MM-titteli säilyy Suomessa: kerroin sille, että voittajapari tulee Suomesta, on 1,33. Muuta maata kuin Suomea edustavan parin voitto puolestaan saa kertoimen 3,00.

Viime vuosina MM-tittelin voittoaika on ollut muutamaa sekuntia yli minuutin. Lähimpänä minuutin haamurajan rikkomista oltiin toissa vuonna, kun voittoaika oli 01.00,73. 2000-luvun alussa minuutin raja rikkoutui kuitenkin useampaan kertaan. Unibetin kertoimen 2,15 mukaan tänä vuonna uudistettu rata siivittää voittajaparin huipputulokseen, ja voittoaika painuu pitkän tauon jälkeen jälleen alle minuutin.

Eukonkannon MM-kilpailuissa osallistujat kiertävät hiekka- ja sorapintaisen radan, jonka pituus on 253,5 metriä. Maailmanmestaruuden voittaa radan nopeimmin kiertänyt pari.

Unibetin kertoimet:
Eukonkannon MM-kilpailut 2013
Mikä on tämän vuoden voittoaika?

enintään 59,99 sekuntia 2,15
60,00–61,99 sekuntia 2,50
62,00–63,99 sekuntia 4,00
64,00 sekuntia tai enemmän 5,00

Voittaako suomalainen pari?

Kyllä 1,33
Ei 3,00

Lyö vetoa eukonkannon MM-kisoista täällä!