Stoneface Bellator-mestarin kolhusta: "Kolaus koko tiimille"


UFC:n selän takana vapaaottelumaailman markkinaosuuksista kamppaileva Bellator MMA järjestää lauantaina historiansa ensimmäisen Pay Per View -tapahtuman. Tarjolla on vanhoja legendoja, kuten ”Rampage” Jackson ja Tito Ortiz, mutta viime päivinä on puhuttu lähinnä siitä, mitä ei ole tarjolla.

Illan huipentumana piti olla Eddie Alvarezin ja Michael Chandlerin kolmas välienselvittely Bellatorin kevytsarjan mestaruusvyöstä, mutta viikkoa ennen Floridasta kantautui tieto, ettei mestari Alvarez pysty ottelemaan. Kahden klassikkokohtaamisen jatko-osa jää toistaiseksi näkemättä aivotärähdyksen vuoksi.

Suomen UFC-ylpeys Tom Niinimäki on nähnyt tuskan läheltä, sillä Alvarez on hänen harjoituskumppaninsa Blackzilians-tiimissä. Koko alkuvuoden Boca Ratonissa itseään huippukuntoon piiskannut ”Stoneface” manaa kollegan kohtaloa.

– Hänelle tuli vain kolhuja liikaa, se on ammatin varjopuolia.

Alvarez itse kertoi saaneensa rankan painiharjoituksen yhteydessä päähänsä kaksi perättäistä kolhua harjoitusvastustajan jalasta ja lonkasta. Sumuinen ja päätä kivistävä olo ei parissa viikossa helpottanut lainkaan, joten johtopäätös oli lopulta selvä.

Niinimäki kertoo, että yhden miehen takaisku vaikuttaa tiivishenkiseen ryhmään kokonaisuudessaan.

– Onhan se kolaus koko tiimille, manageriportaalta ensinnä tietenkin rahoista pois. Ja nyt on kovatasoinen ukko sivussa treeneistä. Eli ne, ketkä hänen kanssaan yleensä treenaavat, menettävät ainakin tuntuvasti, Stoneface pohtii.

Blackziliansin suomalaisvahvistus korostaa kuitenkin, että kolaus on tietysti kovin amerikkalaisottelijalle itselleen. Muutenkin kuin pääkopan osalta – tilipäiviä ei huippumiehilläkään ole turhan usein.

– Tämä on Eddielle paha paikka. Siellä on kuitenkin neljä suuta ruokittavana ja viides tulossa pian, Niinimäki summaa.

Teksti: Jani Mesikämmen

Tom Niinimäki ottelee seuraavan kerran Berliinin UFC-illassa 31. toukokuuta. Unibet lennättää Berliiniin sinivalkoisen tukijoukon Stonefacen ottelua seuraamaan. Oletko sinä seuraava #TeamStoneface-vahvistus - Osallistu kisaan tästä!