Stoneface: ”Niklas on mukavan oloinen kaveri”


Suomen UFC-ylpeys Tom Niinimäki ei suuremmin hätkähtänyt, vaikka vastustaja Berliinin UFC-iltaan katosi loukkaantumisen vuoksi pari viikkoa ennen h-hetkeä. Paikkaaja löytyi nopeasti Ruotsista.

Tukholman maineikkaalla Allstars-salilla länsinaapurin huippunimien, kuten Alexander Gustafssonin, kanssa harjoitteleva huippulupaus Niklas Bäckström tarttui nopeasti tilaisuuteensa, kun Thiago Tavares loukkaantui ja Niinimäelle tarvittiin uusi vastustaja. Managerin tehdessä työtä taustalla ruotsalaisnuorukainen huuteli mediassa kovaan ääneen tyrmäävänsä Niinimäen, kunhan saa mahdollisuuden.

Ja toden totta, Bäckström pääsee samaan häkkiin turkulaistähden kanssa. Floridassa otteluun valmistautuva ”Stoneface” ei tuttuun tapaansa juurikaan kiinnostunut suurisuisen ruotsalaisen puheista.

– Totta kai hän haluaa mainostaa itseään, kun on tällainen paikka. Ei se tuntunut mitenkään henkilökohtaiselta, Niinimäki tyytyy toteamaan.

Kivikasvon linja on tuttu, hän antaa tekojen puhua puolestaan. Vastustajasta hänellä ei ole pahaa sanottavaa.

– Niklas on mukavan oloinen kaveri, toivottavasti menestyy urallaan. Toivon hänelle kaikkea hyvää… paitsi tässä matsissa.

Niinimäen valmistautumiseen vastustajan vaihtuminen lyhyestä painijyrästä pitkään pystyottelijaan ei suuremmin vaikuta. Stoneface keskittyy omaan suoritukseensa, toki tiedostaen lahjakkaan ruotsalaisen vahvuudet.

– Niklas vaikuttaa sellaiselta luonteelta, että hän rakentaa itseluottamustaan tätä kautta. Hän tuntuu henkisesti vahvalta, on tietysti fyysisesti myös lahjakas, erittäin ulottuva kaveri, joka osaa käyttää ominaisuuksiaan hyvin, Niinimäki summaa.

Teksti: Jani Mesikämmen

Voita oma matkasi UFC Berliiniin täällä!