UFC 167: St. Pierre ottaa 12. peräkkäisen voittonsa


Las Vegasin UFC-viikonlopussa Georges St. Pierre puolustaa välisarjan titteliään Johny "Bigg Rigg" Hendricksiä vastaan.

Tapahtui lauantaina mitä tahansa, St. Pierre tullaan uransa jälkeen muistamaan yhtenä parhaista vapaaottelijoista. Voittamalla lauantaina mies rikkoisi kasapäin UFC-ennätyksiä. Jos St. Pierre kestää edes 40 sekuntia, hänestä tulee UFC-historiassa ajallisesti eniten otellut ottelija.

St. Pierre ei välttämättä ole kaikkein viihdyttävin ottelija. Hänen kuusi edellistä otteluaan ovat venyneet kalkkiviivoille. Silti on vaikea löytää UFC-fania, joka ei laskisi St. Pierreä MMA:n kaikkien aikojen parhaiden ottelijoiden joukkoon.

"GSP" on menestynyt menestymistään siitä lähtien, kun hän aloitti UFC 46 -tasolla. Hän on hävinnyt vain kahdesti, ja kostanut nekin tappiot Matt Hughesille ja Matt Serralle. Vaikka St. Pierre on altis koville lyönneille, hän pystyy pitämään puolensa pystyasennossa oteltaessa. Välisarjan huipulle hän nousi kuitenkin painitaitojensa ansiosta. Alasvientien puolustamisessa GSP on kenties lajin paras, ja miehen omatkin alasviennit ovat kenties UFC:n vahvimmat.

Lukuisista vammoista huolimatta St. Pierre ei ole koskaan pelännyt ottaa haasteita vastaan. Hänen voittamiensa vastustajien lista on komeaa luettavaa. Vuosien varrella St. Pierre on kukistanut sekä BJ Pennin kaltaisia vapaaottelun legendoja että välisarjan parhaita nuoria ottelijoita. Esimerkiksi Carlos Condit, Jake Shields, Dan Hardy ja viimeisimpänä Nick Diaz ovat kärsineet varsin selvät tappiot GSP:n käsittelyssä. Jotkut väittävät St. Pierren ottelutyyliä liian varovaiseksi, mutta miehen CV:tä vastaan on vaikea väitellä.

Kertoimella 1,35 St. Pierre on ansaitusti suosikki. Hendricks on hänkin hyvä ottelija, mutta jos St. Pierre ei onnistu ottamaan 12. peräkkäistä voittoaan, kyse on suuryllätyksestä. Ottelun päätyttyä huomio kiinnittyy tuloksesta riippumatta St. Pierreen, sillä vahvojen huhujen mukaan hän saattaa päättää uransa tähän otteluun. Kuka voisi syyttää häntä siitä kaiken sen jälkeen, mitä GSP on lajin eteen tehnyt? Ensin miehen on kuitenkin voitettava erittäin vaarallinen Hendricks.

Hendricks on altavastaaja kertoimella 3,10. Teksasilaisen vähättely olisi silti hölmöä. Välisarjan haastajalla on vahva painitausta (hän on kaksinkertainen NCAA:n ykkösdivisioonan voittaja) ja hänellä on tuhoisa vasen käsi. Mielestäni Hendricksin on voittaakseen pyrittävä pysymään tolpillaan ja horjuttamaan St. Pierreä lyönneillä. Jos ottelua käydään matolla, Hendricksin kyvyt riittävät kyllä pitkälle, mutta lattiatasolla hän ei ole St. Pierren tasoa. Matolla otellen Hendricks ei tule GSP:tä voittamaan.

Odotan pitkää ottelua, jonka päätteeksi St. Pierre kruunataan taas mestariksi. Tämä ottelu on joka tapauksessa syytä katsoa, sillä todennäköisesti hyvän ottelun lisäksi todistamme myös yhden aikakauden päätöstä.

Pelivihje: Georges St.Pierre voittaa tuomariäänin, 1,65

Lyö vetoa UFC:stä täällä!