KHL: moniongelmainen Medvescak Jokerien vieraaksi


Jokerien kone KHL:ssä ei osoita vieläkään hyytymisen merkkejä. Moskovassa ja Minskissä pelatuista vierasotteluista helsinkiläisten pistetilille kilahti viisi sarjapistettä. Maanantaina Pasilassa vierailee kroatialaisjoukkue Medvescak Zagreb.

Jokereilla on kaikki edellytykset venyttää voittoputkensa jo kuuden pelin mittaiseksi, sillä Medvescak kuuluu läntisen lohkon häntäpään joukkueisiin. 13 ottelustaan joukkue on voittanut neljä. Medvescakin ongelmat selviävät melko hyvin pelkällä vilkaisulla tilastoihin: kroatialaisjoukkue on tehnyt vain 28 maalia ja päästänyt 44 osumaa. Jälkimmäinen lukema on läntisen konferenssin suurin.

Tästä huolimatta joukkueen ykkösmaalivahti Barry Brust on venynyt kiekkojen tielle yli 93-prosenttisesti, eli peli pyörii aivan liikaa Medvescakin päässä. Kun keitokseen lisätään zagrebilaisten vain 14-prosenttinen ylivoima, ratkaisijarintaman kapeus ja riippuvuus johtokaksikosta Pascal Pellettier-Martin St. Pierre, menestymättömyysresepti on nopeasti selvillä.

Jokerit on kohdannut vielä alkukaudesta pääosin KHL:n keski- ja alakastin joukkueita, mutta se ei himmennä helsinkiläisten hyvän alkukauden arvoa. KHL:n tasoisessa liigassa ilmaispisteitä ei ole jaossa.

Jokerit on tehnyt mukavat 3,6 maalia per ottelu ja saanut tehoja melko laajalta rintamalta. Ennen kautta Jokereiden vahvuuksien odotettiin piilevän hyvässä joukkuepelissä, ja olettama on osoittautunut todeksi. 12 maalia ampunut Niklas Hagman on ollut joukkueen johtotähti, mutta neljä muutakin pelaaja on iskenyt vähintään 10 tehopistettä.

Medvescak on ollut kummassakin päässä niin heikko, että Jokerit on maanantain ottelussa selvä ennakkosuosikki. Lipsumiseen ei kuitenkaan ole KHL-tasolla varaa, sen osoitti jo parin viikon takainen kotitappio Vitjazille. Omalle tasolleen päästessään Jokerit jatkanee voittojen tiellä.

Unibetin kertoimet
Jokerit-Medvescak Zagreb

1: 1,38
X: 5,25
2: 6,50

Lyö vetoa ottelusta täällä!