Koriksen EM: Kreikka voittaa Turkin huippuottelussa


Harva maaottelu ainakaan koripallossa herättää niin paljon tunteita kuin Turkin ja Kreikan yhteenotto. Lauantain kamppailusta on luvassa kiihkeä ottelu. Etenkin Turkilla lataus on vahva, sillä jatkohaaveiden elättäminen vaatinee voittoa Kreikasta.

"Sanotaan nyt vaikka niin, että emme tällä hetkellä pelaa hyvin", tokaisi NBA-tähti Hedo Türkoglu torstain Italia-tappion jälkeen. Turkki on kahden kierroksen jälkeen edelleen voitoitta. Sille, että näinkin kokenut ja kovatasoinen joukkue on tehnyt vain 65,5 pistettä per peli, ei ole yhtään hyvää selitystä. Toistaiseksi vain seitsemän pistettä per ottelu heittänyt Ersan Ilyasova on yksi suurimmista syntipukeista.

Turkki on aina ollut ailahteleva. Kreikkaa vastaan joukkueen voittokerroin on 3,65. Turkille toivoa tuo kuitenkin se, että Kreikka lepuuttaa Euroliigan MVP Vasilis Spanoulisia nilkkavamman takia. Spanoulis on heittänyt keskimäärin 12 pistettä Kreikan kahdessa voitto-ottelussa. Spanoulisin poissaollessa veto kannattaa iskeä sille, että Yannis Bourousis tekee yli 8,5 pinnaa (kerroin 2,00). Kokonaisuutena Turkki ei vaikuta tarpeeksi vahvalta Kreikan kukistamiseen.

Päivän ottelu: Italia-Suomi

Jommankumman puhdas saldo tahriintuu tässä ottelussa, jonka voittaja etenee todennäköisesti toiselle kierrokselle. Suomen kerroin on todella houkutteleva 3,00. Toistaiseksi Susijengin hyvä puolustuspeli ja tehokas hyökkäys on yltänyt odotusten tasolle. Italia on ollut vielä suurempi yllättäjä. Se on tehnyt kahdessa ottelussa keskimäärin 83 pistettä per peli. Peleihin sopii harkita Luigi Datomen yli 12,5 pisteen iltaa (1,85).

Harkitse myös näitä

Jeffrey Taylor saattaa heittää yli 16,5 pistettä, kun Ruotsi kohtaa Venäjän. Venäjä ottaa kuitenkin avausvoittonsa. Slovenian Goran Dragic heittää yli 13 pinnaa Georgian koriin, vastapuolen Giorgi Shermadini linkoaa yli 10,5 pistettä. Kaikkien mainittujen vetojen kerroin on 1,85.

Paras veto

Suomi voittaa Italian, 3,00

Lyö vetoa koripallon EM-kisoista täällä!