Koripallon EM: Bosnia käy Liettuan hermoille


Koripallon EM-kisojen avauskierros pelataan loppuun tänään. Pelit ovat olleet tasaisempia kuin monet odottivat. Yllättävän moni joukkue tarvitseekin ehdottomasti voiton päästäkseen jatkoon. Pakkovoiton edessä ovat koripallon suurmaista Espanja, Ranska ja Liettua. Tappio jättäisi näiden huppujen kohtalon muiden käsiin.

Liettuan päätös vetää NBA-tähti Linas Kleiza pois vakiorotaatiostaan eilen Montenegroa vastaan saattaa kertoa hermostuneisuudesta. Liettua teki vain ja ainoastaan vaadittavan matkallaan 77-70-voittoon.

Tänään Liettua kohtaa Bosnia-Hertsegovinan, jonka kerroin on 4,00 ja tasoitus 7,5 pistettä. Myös Bosnialla on edelleen mahdollisuuksia jatkoon, joten odotettavissa on tasainen ottelu, jossa tehdään alle 144,5 pistettä (1,91). Myös Kleizan jääminen alle 11,5 pisteen (1,80) on harkitsemisen arvoinen veto.

Päivän ottelu: Kroatia-Tshekki

Tässä ottelussa voittaja saattaa viedä koko potin. Kolme ottelua voittanut ja yhden hävinnyt Kroatia yrittää pysyä kahdesti sekä voittaneen että hävinneen Tshekin edellä. Muussa tapauksessa kroaatit saattavat joutua vertailuun Espanjan ja Slovenian kanssa.

Isäntämaa Slovenian voittaminen jatkoajalla oli hyvä näyte Kroatian sisukkuudesta. Bojan Bogdanovic otti taas roolia. Tähti on heittänyt 18,5 pistettä per ottelu, mutta Kroatian suurin vahvuus on edelleen puolustuspeli. Kroatian vastustajat ovat tehneet keskimäärin vain 66,8 pistettä per ottelu.

Myös Tshekin vahvuus on ollut juuri puolustuspeli. Tshekki tarvitseekin hyvää puolustusta, sillä kolmen pisteen rajan takaa joukkue ei ole uhka. Ottelu jäänee alle 144,5 pisteen rajan, mutta Tshekin voitto 5,5 pisteen tasoituksella ansaitsee pelin.

Harkitse myös tätä

Saksan jatkomahdollisuudet ovat menneet, mutta joukkueen kerroin 3,25 Israelia vastaan on ylikerroin.

Sekä Suomi että Kreikka ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa, joten Suomen kerroin 8,25 on harkitsemisen arvoinen. Ranska tarvitsee voiton Belgiasta, joten Tony Parker voi viettää yli 16,5 pisteen iltaa (1,85).

Paras veto

Bosnia (+7,5 pistettä) voittaa Liettuan, 1,90