Koripallon EM: Espanja hyödyntää Kreikan kompuroinnin


EM-kisoissa ainoana puhtaalla pelillä jatkaa joukkue, jonka moni odotti lähtevän kotiin jo alkulohkon jälkeen.

Italia on kuitenkin ottanut kaikki viisi voittoaan hyviä vastustajia vastaan. Vain Ruotsia vastaan voitto meni edes tiukalle, ja se oli Italian kannalta merkityksetön ottelu. Pitääkö Italia lukea siis mestariehdokkaiden joukkoon?

Italian mestaruuden kerroin on 10,00, mutta kerroin joukkueen putoamiselle toisella kierroksella on täsmälleen sama. Saapasmaan putoaminen tässä vaiheessa on epätodennäköistä, sillä joukkue saa lähtöpisteitä alkulohkosta. Sen sijaan kerroin Italian lohkovoitolle toisella kierroksella on erittäin pelikelpoinen 4,50. Kannattaa harkita myös vedon lyömistä sen puolesta, että Luigi Datome päättää turnauksen Italian parhaana pistemiehenä (kerroin 4,00). Vastustajat saattavat nimittäin kiinnittää Datomea enemmän huomiota Marco Belinelliin.

Italian ensimmäinen jatkolohkovastustaja on torstaina vastaan tuleva isäntämaa Slovenia, joka on toistaiseksi ollut hieman epätasainen. Pääsyy siihen on painajaismaisen huono heittoprosentti kaaren takaa. Kolmosten epätarkkuuden takia Slovenian pistekeskiarvo on alle 70 per ottelu.

Tähän asti nähdyn perusteella kannattaa lyödä vetoa sen puolesta, että ottelussa heitetään yli 142,5 pistettä (1,90). Kovalla itseluottamuksella pelaava Italia voi hyvinkin aiheuttaa isännille pettymyksen (2,30).

Päivän ottelu: Espanja-Kreikka

Kreikkalaisilla ei ole varaa virheisiin, sillä se sai alkulohkosta toiselle kierrokselle mukanaan vain kaksi tappiota. Kreikan helmasynti on usein ollut "ensin minä, sitten joukkue" -asenne. Sen esiinnoususta on nytkin ilmassa pieniä merkkejä.

Espanjan puolustus on tilastojen valossa ollut turnauksen parasta, sillä vastustajat ovat tehneet Espanjaa vastaan keskimäärin vain 53,8 pistettä. Espanja ottaa myös keskimäärin 16 levypalloa vastustajaansa enemmän per ottelu. Harkintaan siis Espanjan voitto 6,5 pisteen tasoituksella ja Marc Gasolin yli 14 pisteen ilta (1,80).

Harkitse myös näitä

Veteraanisentterinsä Hanno Möttölän menettänyt Suomi osoitti alkulohkon Kreikka-voitollaan, että joukkueessa on leveyttä. Seuraavaksi vastaan tulee Kroatia, jonka Suomi pystyy kukistamaan (2,60), jos se pystyy vastaamaan vastustajan kokoylivoimaan oveluudella. Pisteitä kaivataan Shawn Huffilta, jonka yli 10,5 pisteen iltapuhde antaa kertoimen 1,85.

Paras veto: Espanja (+6,5) voittaa Kreikan, 1,92.