Koripallon EM: jatkopaikka katkolla Venäjän ja Ruotsin kohtaamisessa


Ruotsin ja Venäjän kohtaamisessa vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka eivät ole vielä voittaneet EM-kisoissa. Kolmas ottelu on siis viimeinen oljenkorsi jatkopaikkaa ajatellen.

Ruotsin yli jyräsi viimeksi Suomi luvuin 81-60. Kesysti hyökännyt ruotsalaisjoukkue kärsi jo toisen murskatappion.

Jonas Jerebko toi esille sen, mikä Ruotsin ongelma on turnauksessa ollut. Ruotsin maajoukkueessa paineet kasautuvat kahden NBA-pelaajan, Jerebkon ja Jeffrey Taylorin harteille. Kukaan muu sinikeltaisista ei ole astunut esiin hyökkäyspäässä. Siksi vastustajien on helppo pelata 2-3-aluepuolustusta Jerebkoa tai Tayloria vastaan.

Venäjä-ottelustakin tulee Ruotsille vaikea. Vaikka Venäjä onkin hävinnyt jo kahdesti, se on joukkueena Ruotsia parempi. Tappiolla kumpikin joukkue voi unohtaa jatkohaaveensa.

Ruotsin hyökkäyspään ongelmat tiivistyvät liian vähiin heittoihin liian harvojen pelaajien toimesta. Monet pelaajat tyytyvät jakamaan palloa NBA-tähdille omien ratkaisujen sijaan. Kun heittoja ei tule, heittoharhautuksiakaan on vaikea tehdä, kun vastustajakaan ei usko ruotsalaisen heittävän.

Ruotsin voiton kerroin on peräti 8,25. Venäjän nykyvire huomioiden yllätysvoitto ei olisi täysi mahdottomuus, mutta koko Ruotsin maajoukkueessa pitäisi tapahtua merkittävä muutos lähestymistavassa peliin.

Kertoimet: Venäjä-Ruotsi

1.1,07
2. 8,25

Lyö vetoa koripallon EM-kisoista täällä!