Koripallon EM: Kroatia passittaa Kreikan kotimatkalle


Koripallon EM-kisojen viimeinen puolivälieräjoukkue ratkeaa maanantaina. Yksi turnauksen ennakkosuosikeista joutuu jo nyt kotiin.

Joko hallitsevan mestarin Espanjan tai korisjätti Kreikan turnaus päättyy. F-lohkosta jatkopaikkansa ovat jo varmistaneet Kroatia, Italia ja Slovenia. Kaava on tämä: Kreikan on voitettava omassa ottelussaan Kroatia ja toivottava, että Espanja häviää Italialle. Muuten helleenien turnaus on ohi.

Kreikalla on kuitenkin enää 10 pelikuntoista pelaajaa, joten urakka on vaikea. Vielä vaikeampaa se on siksi, että Kroatia voi voitolla napata lohkon kärkisijan. Se toisi puolivälierissä todennäköisesti vastaan ennakolta heikoimman puolivälieräjoukkueen Ukrainan. Kreikkalaistähti Vassilis Spanoulis laittaa kaiken peliin, ja kerroin miehen yli 16,5 pisteen illalle onkin 1,85. Kaikki merkit viittaavat kuitenkin Kreikan putoamiseen, joten vedot menevät Kroatian voiton puolelle.

Kroatia-Kreikka-ottelun tulos vaikuttaa tietysti paljon siihen, miten Espanja lähtee pelaamaan Italiaa vastaan. Jos Espanjan on pakko voittaa, ei olisi yllätys, jos se nostaisi tasoaan. Marc Gasol alkaa olla huippuiskussa, ja NBA:n All Star -pelaajan kerroin yli 13,5 pisteen illalle on 1,85. Kerroin Espanjan jäämiselle mitalisijojen ulkopuolelle on kuitenkin erittäin houkutteleva 3,25.

Jos Espanja pääsee otteluun varmana jatkopaikastaan, asetelmasta tulee vielä jännittävämpi. Kumpikin joukkue voi lohkosijoituksellaan vaikuttaa itse siihen, mikä joukkue tulee puolivälierässä vastaan. Jos asetelma on tämä, ota peleihin Italia (+10,5) kertoimella 1,95 ja yhteispisteiden jääminen alle 145,5 pisteen rajan.

Iltaottelussa Suomi hyvästelee turnauksen isäntämaa Sloveniaa vastaan. Jännityksen vuoksi peleihin Bostan Nachbarin yli yhdeksän pisteen ilta (1,85).

Paras veto

Kroatia voittaa Kreikan, 2,25

Lyö vetoa koripallon EM-kisoista ja katso ottelut suorina lähetyksinä täällä!