Koripallon EM: Liettua yllättää Ranskan


24 joukkueesta puolet ovat lähteneet matkoihinsa ja Slovenian EM-kisoja jatketaan 12 joukkueen voimin. Kisojen toinen kierros alkaa tänään.

Kaikki suurimmat ennakkosuosikit ovat edelleen mukana. Jatkolohkoon saa kuitenkin lähtöpisteitä alkulohkosijoituksen mukaan, ja tämä aiheuttaa Kreikalle päänvaivaa puolivälieräpaikan haussa.

Vain muita yhä mukana olevia joukkueita vastaan napatut pisteet lasketaan tässä vaiheessa. Kreikan mestaruuskerroin onkin pudonnut 10,00:aan. Helleeneillä on edessään kova taistelu, sillä alkulohkossa se hävisi molemmille muille lohkosta jatkoon menneille. Jatkolohkossa Kreikka kohtaa kovat Espanjan, Slovenian ja Kroatian.

Kreikka tarvitsee todennäköisesti kaksi voittoa. Jos joukkue nousee potentiaalinsa tasolle, mestaruuskerroin voi kuitenkin osoittautua arvokkaaksi. Yksikään joukkue, edes ainoa puhtaan pelin joukkue Italia, ei näytä voittamattomalta.

E-LOHKO - Liettua tavoittelee yllätystä

Ensimmäisenä alkaa keskiviikkona vauhtiin pääsevä E-lohko, jonka voittajasuosikki on Ranska (1,85) ja kakkossuosikki Serbia (2,40). Ranskalaisten suoritustaso on ailahdellut ja joukkue on ollut sekä loistava että surkea. Potentiaalia riittää, mutta henkinen kovuus ja Nicolas Batumin pelikunto ovat kysymysmerkkejä.

Sama pätee Liettuaan, jonka Ranska kohtaa avausottelussaan.. Vuoden 2003 Euroopan mestari oli onnekas päästessään alkulohkosta jatkoon. Liettua on muokkaillut kokoonpanoaan, ja oikea permanentti voi edelleen löytyä. Myös Liettuan koko voi aiheuttaa ongelmia Ranskalle. Jos baltialaiset rajoittavat Tony Parkerin alle 20 pisteeseen, Liettualla on mahdollisuutensa. Maan kerroin 2,85 on harkinnan arvoinen.

Serbian voittokerroin Belgiaa vastaan on vain 1,12. Peleihin voi kuitenkin harkita 142,5 pisteen rajan ylittymistä (1,90). Latvian ja Ukrainan välinen ottelu on ennakkoon tasaisempi. Mike Fratellon valmentama Ukraina on ollut erittäin tehokas, ja tasapainoinen hyökkäyspeli tulee olemaan vastustajille ongelma. Myös Latvia on ollut vahva, ja ratkaisijat ovat vaihtuneet pelistä toiseen. Harkitaan silti Ukrainan voittoa kertoimella 2,15. Myöskään kerroin 15,00 sille, että Ukraina sijoittuu lohkossa kahden parhaan joukkoon, ei ole toivoton valinta.

Paras veto: Liettua voittaa Ranskan, 2,85

Lyö vetoa koripallon EM-kisoista ja katso ottelut suorana täällä!