Koripallon EM: Makedonialla mahdollisuus yllättää Serbia


Voitosta voittoon kulkeneet joukkueet alkavat olla vähissä jo kahden kisapäivän jälkeen. Vain seitsemän joukkuetta on liikkeellä puhtaalla pelillä, niistäkin kolme pelaa D-lohkossa.

Listan yllättävin nimi on nimetön Latvia, joka kukisti avausottelussaan Bosnian ja yllätti torstaina Montenegron 73-72-voitolla. Ottelun ratkaisi Kristaps Janicenoksin viime hetken kori.

Perjantaina luvassa on kovempi testi, kun vastassa on naapurimaa Liettua. Latvia on altavastaaja kertoimella 4,00, mutta keskimäärin 79,5 pistettä per ottelu heittänyt hyökkäys voi aiheuttaa ongelmia korisjätille. Liettua otti avausvoittonsa konttaamalla Makedonian nurin, mutta heittoprosentit - kolmosissa 27 ja kaaren sisällä 47,3 - eivät vakuuta. Kannattaakin harkita peliä alle 150,5 pisteen puolesta kertoimella 1,90.

Päivän ottelu: Serbia-Makedonia

Mikä tahansa B-lohkon balkanilaisjoukkueiden kohtaaminen voi olla dramaattinen, mutta tämä kamppailu on erityisen merkityksellinen: Kahden vuoden takainen semifinalisti Makedonia on hävinnyt niukasti Montenegrolle ja Liettualle siitäkin huolimatta, että se on tehnyt keskimäärin 73,5 pistettä per ottelu. Myös Bo McCalebb on ollut vireessä; miehen pistekeskiarvo on 17,0.

Serbia on liikkeellä puhtaalla pelillä, ja maa voi mennä turnauksessa pitkälle. Serbia sopii kuitenkin Makedonialle vastustajana hyvin. Siksi 8,5 pisteen tasoitusveto altavastaajan puolesta (kerroin 1,85) voi olla paikallaan. Myöskään Makedonian suora voitto ylikertoimella 4,25 ei olisi hullumpi haku.

Harkitse myös näitä

Iso-Britannian tasoitus Belgiaa vastaan on 7,5 pistettä (1,90) ja kerroin Alex Hervellen yli 10,5 pisteen illalle on 1,85. Israelin Omri Casspilla on ollut vaikeuksia. Nyt vastaan tulevat Ranskan atleettiset korinaluspelaajat, joten Casspi voi jäädä alle 13,5 pisteen (1,85).

Paras veto: Makedonia (+8,5) voittaa Serbian, 1,85

Lyö vetoa EM-koripallosta täällä!