Koripallon EM: Serbia kiusaa Espanjaa kuumassa puolivälierässä


Koripallon EM-kisojen puolivälierät alkavat keskiviikkona Ljubljanassa. Tähän mennessä nähdyn perusteella on erittäin mahdollista, että kaksi koripallojättiä jää rannalle välieristä.

Hallitseva mestari Espanja ja vuoden 2011 hopeamitalisti Ranska eivät todellakaan ole vakuuttaneet tänä syksynä. Kumpikin on hävinnyt jo kolme ottelua, eivätkä joukkueiden NBA-pelaajista koostuvat ydinryhmät ole auttaneet joukkueita odotetulle tasolle.

Serbia-Espanja

Kaikista vaikeuksistaan huolimatta Espanja on edelleen suosikki mestariksi kertoimella 2,50. Serbia on kuitenkin todellinen haaste. Maan sekoitus kokemusta ja nuoruutta on osoittautunut iskukykyiseksi tähän mennessä.

Nenad Krstic pystyy laittamaan kampoihin Marc Gasolille. ja Serbia on muutenkin tarpeeksi kookas joukkue, jotta NBA:n All Star -sentteri voidaan pysäyttää. Näin ollen Espanja tarvitsee lisätehoja takakentältään ja erityisesti Jose Calderonilta, jonka yli 8,5 pisteen ilta antaa houkuttelevan kertoimen 1,80.

Serbian kerroin on korkea 3,05. Ottelu voi kääntyä kummalle tahansa. Turvallisempi valinta on veikata ottelun jäävän alle 142,5 pisteen rajan (1,90).

Slovenia-Ranska

Ranskan mestaruuskerroin on noussut jo 6,00:aan. Joukkueen on unohdettava paineet ja nostettava tasoaan, kun se kohtaa isäntämaan toisessa puolivälierässä. Joukkueet ovat tasaisia, joten ottelu voi ratketa Tony Parkerin ja Goran Dragicin väliseen heittokilpailuun. Kerroin ranskalaisen yli 17,5 pisteen illalle on 1,85. Dragicin linja on asetettu 16 pisteeseen, kerroin on sama.

Suomi-tappion jälkeen Dragic kertoi minulle, että kyseessä oli vain harjoitusottelu. Turha siis kuvitella, että Slovenia on kadottanut otteensa. Slovenialle on annettu 1,5 pisteen tasoitus (kerroin 1,90), ja ottelun ratkaisu voi venyä aivan viime hetkille - kenties jopa jatkoajalle.

Parhaat vedot

Serbia-Espanja, alle 142,5 pistettä, 1,90

Lyö vetoa koripallon EM-kisoista ja katso ottelut suorina lähetyksinä täällä!