MM-koris: Espanjalla edellytykset haastaa USA


Lauantaina alkavissa koripallon MM-kisoissa on kaksi selkeää mestarisuosikkia: USA ja Espanja. Suomi pääsee testaamaan joukkuepuolustustaan Yhdysvaltoja vastaan avausottelussaan.

Vaikka USA:n kirkkaimmat tähdet LeBron James, Kevin Durant ja Chris Paul kieltäytyivät maajoukkuekutsusta, on maalla silti huikea kokoonpano. Jenkkien takakenttä on kisojen paras, ja korin alta löytyy voimaa ja kokoa.

Espanjan pelaajalista on sekin vakuuttava: yli kaksimetriset Gasolin veljekset Pau ja Marc, Ricky Rubio, Serge Ibaka ja Jose Calderon. Unibet tarjoaa USA:n mestaruudelle kertoimen 1.60 ja Espanjalle 2.60. 

Kaksikon takana himmeämmistä mitaleista kisaavat Brasilia (mestaruuskerroin 28.00, mitalikerroin 4.50) ja Suomea vastaan harjoitusmaaotteluita pelannut Liettua (35.00, 4.00). Myös Kroatia, Kreikka, Ranska ja Serbia ovat mitalikandidaatteja. 

Kisojen kovatasoisin lohko on A, jossa pelaavat Espanjan ja Brasilian lisäksi Ranska ja Serbia sekä heittopussien osaan joutuvat Egypti ja Iran. B-lohkon ykkössijan ratkaisevat todennäköisesti Argentiina ja 

Krotia, ja D-lohkon kärkipaikasta kisaavat Liettua, Slovenia ja Australia.

Susijengillä mahdollisuudet pudotuspeleihin

C-lohkossa pelaava Suomi haastaa kisojen avausottelussaan USA:n lauantai-iltana. Tuhansien Bilbaoon matkaavien Susijengi-fanien edessä pelaava Suomi saa joukkuepuolustukselleen todellisen testin: Stephen Curryn, Kyrie Irvingin, James Hardenin ja kumppanit. Unibet tarjoaa Suomen avausottelun voitolle kertoimen 33.00.

Suomella on täydet mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin, vaikka ensimmäisestä ottelusta ei pisteitä olisikaan luvassa. Dominikaaninen Tasavalta ja Uusi-Seelanti ovat ennakkoon joukkueet, jotka voittamalla 

Suomi voi ottaa tarvittavat pisteet. Ukraina ja Turkki ovat myös voitettavissa, mutta näitä vastaan Suomelta vaaditaan nappisuoritusta. Susijengin menestymismahdollisuudet riippuvat joukkuepuolustuksen ja kaukoheittojen onnistumisesta. Jos kolmoset osuvat, Suomella on edellytykset neljän parhaan joukkoon. 

USA-pelin jälkeen Susijengin ottelut jatkuvat sunnuntaina Ukrainaa vastaan. Tiistaina on vastassa Dominikaaninen Tasavalta, keskiviikkona Turkki ja lohkovaiheen päätösottelussa Uusi-Seelanti torstaina.

Lohkojen neljä parasta joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin, ja MM-finaali pelataan sunnuntaina 14. syyskuuta.

Lyö vetoa koripallon MM-kisoista täällä!