MM-koris: Suomi suosikki Dominikaanista tasavaltaa vastaan


Suomen koripallomaajoukkueen MM-kisaurakka jatkuu tiistai-iltana Dominikaanista tasavaltaa vastaan. Yhdysvalloille liiankin rumasti hävinnyt Susijengi teki sunnuntaina Ukrainaa vastaan ryhtiliikkeen ja voitti viidellä pisteellä. Karibialaisia vastaan Suomi onkin ennakkosuosikki.

Suomi johti Ukrainaa kahteenkin otteeseen lähes 20 pisteellä, mutta Ukraina nousi yhtä monesti aivan lähituntumaan. 81-76-voitto oli kuitenkin hyvä merkki Suomen henkisen kantin kestävyydestä.

Suomen voiton avain oli ennen kaikkea hyvä puolustus- ja joukkuepelaaminen. Yksilöistä esiin nousi erityisesti Shawn Huff, joka linkoi 23 pistettä. Huff upotti kahdeksasta kolmen pisteen heitostaan viisi, otti kuusi puolustuslevypalloa ja pelasi Erik Murphyn jälkeen toiseksi eniten Suomen joukkueesta.

Tiistain vastustaja Dominikaaninen tasavalta aloitti oman turnauksensa 10 pisteen tappiolla Ukrainalle. Se kuitenkin väläytti osaamistaan voittamalla yllättäen Uuden-Seelannin 13 pisteellä. Kolmen neljänneksen jälkeen vain pisteellä johtaneet karibialaiset menivät matkoihinsa päätösneljänneksellä, jonka joukkue voitti 25-13.

Uusi-Seelanti-ottelun tehopelaaja oli peräti 29 pinnaa iskenyt Francisco Garcia, joka heitti kentältä peräti 73 prosentin tehoilla. Houston Rocketsia edustavaa Garciaa pidetään yhtenä koko kisojen parhaista heittäjistä. Susijengin apuvalmentaja Pekka Salmisen mukaan Suomen on syytä pitää silmällä myös vahvasti korille ajavaa Eulis Baezia ja korin lähellä vaarallista James Feldeinea.

Dominikaanisella tasavallalla on kuitenkin kaksi merkittävää ongelmaa: kuuden kärkimiehen jälkeen pelaajien tasossa tapahtuu selkeä notkahdus, eikä karibialaisten peli ole kovin organisoitua. Hyökkäyksessä Dominikaaninen tasavalta haastaa paljon yhdellä yhtä vastaan. Käytännössä joukkue pelaa jopa neljällä ulkopelaajalla ja yrittää vetää vastustajan isot puolustajat pois korin alta. Dominikaanisen tasavallan vahvuuksiin kuuluu myös nopea hyökkäys.

Dominikaanisen tasavallan tasokas avausviisikko voi aiheuttaa Suomelle ongelmia. Mikäli Garcian ja muiden johtohahmojen erityisosaaminen saadaan kuitenkin kuriin, vastustaja ei juuri tule saamaan penkiltä apuja. Paremman joukkuepelaamisensa ja leveytensä ansiosta Suomi on ottelussa suosikki.

Yle televisioi kello 22.30 alkavan ottelun suorana.

Pelivihje: Suomi (-4,5 pistettä) voittaa, 1,88.

Lyö vetoa ottelusta täällä!