MM-lentopallo: Suomi vahvoilla Etelä-Koreaa vastaan


Suomen lentopallomaajoukkue jatkaa MM-urakkaansa Puolassa Etelä-Koreaa vastaan. Kuuban komeasti kaataneita lentopallomiehiä odottaa toisessa ottelussa aivan erilainen haaste.

Etelä-Korea pelaa niin sanottua "aasialaista lentopalloa". Joukkue käyttää joissakin rotaatioissaan eurooppalaisvinkkelistä erikoisia juoksuja ja paikanvaihtoja. Suomen kannalta tärkeintä on säilyttää maltti ja pitää pää kylmänä, kun Etelä-Korean vikkelät pelaajat tekevät kummalliselta näyttäviä kuvioitaan.

Suomi kohtasi Etelä-Korean viimeksi vuoden takaisessa maailmanliigassa. Kumpikin Suwonissa pelattu ottelu päättyi Suomen voittoon (3-0 ja 3-2), mutta helpolla pisteitä ei irronnut. Myös tämän vuoden maailmanliigassa Etelä-Korea väläytteli osaamistaan: se jäi jumboksi kakkosryhmän lohkossaan, mutta voitti kuitenkin kertaalleen jokaisen vastustajansa eli Hollannin, Portugalin ja Tshekin.

MM-turnauksensa Etelä-Korea aloitti 3-1-voitolla Tunisiasta. Joukkueen ykköstähti on hakkuir Park-Chul Woo, jonka tehot Tunisiaa vastaan olivat 24/+14. Passari Han Sun-Soo ja yleispelaaja Jeon Kwang-In kuuluvat myös joukkueen avainmiehiin.

Suomi esitti loistavan nousun Kuubaa vastaan noustessaan voittoon kahden erätappion jälkeen. Kaksi ensimmäistä erää olivat tahmeita, mutta itseluottamus löytyi tuskaisen alun jälkeen. Suomi otti lopulta kolme niukkaa erävoittoa peräkkäin.

Etelä-Koreaa vastaan vastustaja on paria pykälää heikompi, mutta yllätysvalmis. Aliarvointiin ei ole varaa, vaikka Kuuba-ottelussa Suomi saikin hyvän "flow'n" päälle. Voitto Etelä-Koreasta olisi iso askel kohti jatkopelejä, ja Etelä-Korea on helpommin kaadettavissa kuin myöhemmin vastaan tulevat Saksa ja Brasilia.

Kertoimet: Suomi-Etelä-Korea

1: 1,40
2: 2,75

Pisteitä yhteensä yli/alle 185,5

Yli: 1,90
Alle: 1,85

Lyö vetoa ottelusta täällä!