NFL: San Fransisco 49ers korjaa viime kauden virheensä


Amerikkalaisen jalkapallon kuningassarja NFL alkaa torstaina 5.9. Etukäteen suurimpana mestarisuosikkina kauteen lähtee viime kauden Super Bowlissa hävinnyt San Fransisco 49ers.

Jos Jim Harbaugh’n valmentama 49ers pystyy kääntämään viime kaudella kalkkiviivoilla hävityn mestaruuden henkiseksi voimavaraksi, voi 49ers olla pysäyttämätön. Jo viime kaudella joukkueella oli NFC Westin paras voittoprosentti runkosarjassa, 71,9; 11 voittoa, 1 tasuri ja 4 tappiota. Joukkue on täynnä all stars -tason pelaajia, joten ennakkoon asetelmat ovat 49ersin puolella. Unibet uskoo 49ersin parantavan ratkaisevasti viime kaudesta ja vievän Super Bowlin kertoimella 5,00.

49ersin ykköshaastajaksi Unibet ennakoi Denver Broncosia. Broncosia valmentava John Fox on vienyt entisen joukkueensa Carolinan kahdesti Super Bowliin asti, mutta tavoittelee yhä ensimmäistä voittoaan. Denverin hyökkäys on sarjan parhaita. Viime kaudella Broncosin tie katkesi lopulta mestaruuden voittaneeseen Ravensiin. Joukkueen kerroin mestariksi on 6,50.

Seattle Seahawksin viime kauden voittoprosentti 68,6 jäi NFC Westissä toiseksi vain 49ersille. Maltilla rakennetun joukkueen vahva materiaali on vuoden kokeneempi, ja huippulahjakas pelinrakentaja Russell Wilson jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäi. Seahawksilla on ehdottomasti kaikki edellytykset menestyä. Seahawksin mestaruuskerroin 8,00.

Kerran vielä, Tom Brady?

Kestomenestyjä New England Patriots putosi viimeksi Denverin tapaan Ravensia vastaan. Joukkuetta valmentaa legendaarinen Bill Belichick, joka on johdattanut Patriotsin peräti kolmeen Super Bowlin voittoon. Kokemus on valttia pudotuspeleissä, mutta onko Patriotsista ja Tom Bradysta enää Super Bowliin asti? Unibetin kerroin joukkueelle on 9,50.

Green Bay Packers luottaa pelinrakentajaansa Aaron Rodgersiin, jota monet pitävät sarjan parhaana pelaajana. Joukkueen laitahyökkääjät vaihtuivat, mutta Rodgers saanee Packersin pelin kuosiin pikapuolin, sillä taitoa ryhmästä löytyy. Jos puolustus pitää, voi joukkue mennä jopa loppuun asti. Green Bay Packersin kerroin 14,00.

Kolmas haastaja 49ersille tulee Atlantasta. Falcons on totutusti pelannut vahvan runkosarjan. Viime kaudella joukkueen voittoprosentti Denverin tapaan 81,3 ja Falcons pudotti mm. Seattlen pudotuspeleissä. Falconsin tie nousi pystyyn vasta 49ersia vastaan. QB Matt Ryan sai tärkeitä pudotuspelivoittoja vyönsä alle, ja legendaarinen Tony Gonzales päätti jatkaa upeaa uraansa. Olisi kuitenkin pieni yllätys, mikäli Atlanta menisi Super Bowliin asti. Atlanta Falconsin kerroin 15,00.

NFL:n kerrasta poikki-pudotuspelit tarjoavat kuitenkin aina yllätyksiä ja usein mestaruustaisteluun ilmoittautuu kesken kauden yksi villi kortti.

Unibetin kertoimet NFL:n mestariksi:

San Fransisco 49ers 5,00
Denver Broncos 6,50
Seattle Seahawks 8,00
New England Patriots 9,50
Green Bay Packers 14,00
Atlanta Falcons 15,00

Lisää kertoimia täältä.