Salibandyn playoffsit käyntiin – Unibetilla selvät suosikit


Miesten Salibandyliigan pudotuspelit käynnistyvät perjantaina. Puolivälierissä on tarjolla neljä otteluparia, joissa jokaisessa on vahva ennakkosuosikki. Peliyhtiö Unibet uskoo, että jatkopaikat välieriin aukeavat lopulta Classicille, Happeelle, SPV:lle sekä SSV:lle. Jatkoon selviää kolmella voitolla.

Puolivälieriin siirrytään seuraavista ennakkoasetelmista:

Happee-TPS

Jyväskylän ylpeydellä, Happeella, on tässä otteluparissa vain hävittävää. Vastaavasti turkulaisille on tarjolla selkeääkin selkeämpi haastajan asema. Happee mätki Salibandyliigan runkosarjassa eniten maaleja (222) ja sama meno jatkunee myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. TPS:n kapeahko runko natisee liitoksissaan ja nuoren turkulaisryhmän kausi päättyy puolivälierävaiheeseen. Happee on Unibetin selvä suosikki jatkoon kertoimella 1,12. TPS:n jatkopaikka saa puolestaan kertoimen 5,25.

SPV-NST

Lappeenrannan NST yllätti kaikki puskemalla pudotuspeleihin, mutta nyt koittaa hetki, jolloin Lappeen pojille kyyti on yksinkertaisesti liian kylmää ja kovaa. SPV tarjoaa NST:lle sen kokoluokan painetta, josta kaakkoissuomalaiset eivät kykene selviytymään. NST:n ohuet toiveet ottelusarjan venyttämisestä edes neljään peliin lepäävät totaalisesti maalivahti Jarkko Monthanin leveiden hartioiden varassa. Unibetin antama kerroin 1,06 SPV:n jatkopaikalle kertoo kaiken olennaisen tämän parin voimasuhteista. NST:n kerroin on 7,00.

Classic-Erä

Etukäteen arvioituna mielenkiintoisin puolivälieräpari. Molempien ryhmien pelilliset otteet ovat heiluneet kauden aikana häikäisevän ja umpisurkean välillä. Tämä lupaa myös pudotuspelivääntöihin ennalta arvaamatonta, mutta myös takuuvarmasti yleisöön menevää salibandyä. Erä haastaa Classicin, mutta miten pitkälle paukut lopulta riittävät? Unibet uskoo, että tässä parissa voidaan mennä jopa viiteen peliin. Classic suosikkina, mutta Unibet tarjoaa Erän jatkopaikalle houkuttelevaa kerrointa 3,30 Classicin kertoimen ollessa 1,28.

SSV-Oilers

Mikä on valtakunnan varmin kevään merkki? No, SSV:n pelottavan kova kunto, tietenkin. Yhdeksän edellistä peliä ovat tuottaneet SSV:lle nimittäin kahdeksan voittoa ja yhden tasapelin. Vähissä ovat ne salibandyasiantuntijat, jotka uskovat, että Oilers voisi tuottaa SSV:lle tappion tuskaa puolivälierissä. SSV vei molemmat runkosarjakohtaamiset lukemin 9-3 ja 10-4. Unibet ei usko, että voimasuhteet olisivat muuttuneet, vaan povaa SSV:lle jatkopaikkaa kertoimella 1,36. Oilersin vastaava kerroin on 2,85.

Lyö vetoa Salibandyliigan pudotuspeleistä täällä!