Vaihtoehtoisten urheilu-urien Kauniit ja rohkeat


Vaihtoehtoiset urheilu-urat ovat nyt pinnalla. Ensin NFL-joukkue New York Jets hankki ex-rugbytähti Hayden Smithin, sitten entinen F1-kuski Alex Zanardi voitti kultaa Lontoon paralympialaisten pyöräilyssä.

Näistä lajinvaihtoyrityksistä kumpikin vaikuttaa menestyksekkäältä. Nyt englantilainen krikettilegenda Andrew "Freddie" Flintoff on ilmoittanut aloittavansa ammattinyrkkeilijän uran, joten on aika käydä läpi parhaat ja huonoimmat monilajitähdet.

Alternative sporting careers are big news right now.

VIISI ALANVAIHTOA PAREMPAAN

5. Adam Gemili - Jalkapallosta yleisurheiluun

16-vuotias Gemili kokeili onneaan vielä Kakkosliigan Dagenham and Redbridgessä sen jälkeen, kun Chelsea ilmoitti luopuvansa puolustajasta. Kun futarin ura ei ottanut tuulta alleen, Gemili vaihtoi sprintteriksi. Päätös osoittautui hyväksi, sillä britti voitti 100 metrin nuorten maailmanmestaruuden tänä vuonna ja edusti Iso-Britanniaa Lontoon olympialaisissa. Nyt 18-vuotias Gemili tähtää mitaliin Brasilian olympialaisissa 2014.

4. Joe Gatting - Jalkapallosta krikettiin

Ex-Arsenal-hyökkääjä Steven poika ja krikettilegenda Miken veljenpoika Gatting ei tiennyt, kumman uran valitsisi. Hän aloitti jalkapallosta ja oli Brighton and Hove Albionissa lupaava hyökkääjä. Hän teki useita maaleja seuran edustusjoukkueelle ja pelasi Englannin nuorisomaajoukkueissa. Setä Miken laji veti kuitenkin puoleensa, joten Joe ripusti nappulakengät naulaan ja teki krikettidebyyttinsä 2009. Nyt 24-vuotias Gatting esiintyy edukseen Sussex CCC:n riveissä. Talvikuukausina Gatting pelaa jalkapalloa puoliammattilaistasolla.

3. Curtis Woodhouse - Jalkapallosta nyrkkeilyyn

Woodhouse oli keskikenttälahjakkuus, joka esiintyi Englannin U21-maajoukkueessa ja maksoi aikanaan Birmingham Citylle yli miljoona puntaa. Sheffieldiläisen ja jalkapallon rakkaussuhde päättyi kuitenkin vuonna 2005, kun Woodhouse jätti Hull Cityn. Nappulakengät vaihtuivat nyrkkeilyhanskoihin ja ammattilaisdebyytti kehässä koitti vuonna 2006. Woodhouse on sittemmin tehnyt itsestään tutun kasvon ylemmässä kevytsarjassa. "The Driffield Destroyer" on otellut Iso-Britannian mestaruuksista.

2. Esteban Toledo - Nyrkkeilystä golfiin

Kuten niin moni Mexicalin kovien katujen kasvatti, Toledo nyrkkeili tiensä ulos köyhyydestä. Hänen nyrkkeilyuransa tuotti 21 voittoa ja vain yhden tappion, mutta umpilisäkkeen puhkeaminen pakotti Toledon lopettamaan. Hän yritti pysyä kunnossa juoksemalla päivittäin läheisen golfkentän läpi, jolloin mies kiinnostui golfista. Hän aloitti kovia kokeneella mailasetillä ja kolme vuotta myöhemmin Toledo pelasi PGA Tourilla, jolla hän on voittanut tähän mennessä yli miljoona dollaria.

Like so many products of the tough shacks of Mexicali, Toledo fought his way out of poverty through boxing. He enjoyed a fruitful fight career, harnessing a 21-1 record, but was forced to retire when his appendix burst. Toledo tried to keep fit by running daily through a nearby golf course, and became curious. He took up the game with a set of battered clubs and within three years was playing on the PGA Tour, where he has won in excess of a million dollars to date.

1. Rebecca Romero - Soudusta ratapyöräilyyn

Iso-Britannian olympiajoukkueen kultanainen voitti soudussa olympiahopeaa jo 2004. Piakkoin sen jälkeen hän vaihtoi lajia ja voitti 2008 sekä olympia- että MM-kultaa takaa-ajossa.

VIISI VÄHEMMÄN ONNISTUNUTTA LAJINVAIHTOA: 

5. Ian Botham - Kriketistä jalkapalloon

1980-luvulla Botham oli monipuolinen kriketinpelaaja, mutta hänen monipuolisuutensa olisi suonut rajoittuvan krikettiin. Sen sijaan hän vietti talvet vihreällä veralla pelaamalla kauniisti sanottuna keskinkertaisesti alasarjoissa. Hän kompensoi puutteelliset jalkapallotaitonsa julkisuudella, jota veti puoleensa.

4. Johnnie Morton - Amerikkalaisesta jalkapallosta MMA:han

Morton oli NFL-draftin ykköskierroksen varaus, joka teki hyvän uran muun muassa Detroit Lionsin, San Francisco 49ersin ja Kansas City Chiefsin laitahyökkääjänä. Hänen myöhempi MMA-uransa ei ollut yhtä hyvä. Tämä video hänen uransa ainoasta ottelusta kertonee tarpeeksi.

3. Julian Dicks - Jalkapallosta golfiin

Vasen puolustaja Dicks teki 1990-luvulla itselleen nimeä äärimmäisen taitavana puolustajana, joka ei taipunut kompromisseihin. West Hamin kovanaama lopetti 31-vuotiaana ja vaihtoi ammattigolfarin uraan, joka jäi muutamaan esiintymiseen pikkukiertueilla ympäri Eurooppaa. Kaksi vuotta myöhemmin Dicks palasi jalkapallokentille Canvey Islandin paidassa. Myöhemmin hän vaikutti Grays Athleticin managerina.

2. Michael Jordan - koripallosta baseballiin

Kaikkien aikojen paras koripalloilija kuvitteli liikoja luullessaan, että hänen lahjakkuutensa siirtyisi muitta mutkitta baseballiin. Hän yritti joka tapauksessa. Koripallo ei miehen mukaan enää sytyttänyt, joten Jordan kokeili siipiään alasarjoissa Chicago White Soxin lyöjänä vuonna 1994. Menestys oli kohtalaista, mutta rakkaus suurempaan ja pomppuominaisuuksiltaan parempaan palloon heräsi piakkoin ja Jordan palsi NBA:han. Legendaarinen koripalloura päättyi vuonna 2003.

1. Dwain Chambers - Yleisurheilusta amerikkalaiseen jalkapalloon

Entinen sisähallien Euroopan sprinttimestari sai kilpailukiellon dopingin takia, joten Chambers kokeili jenkkifutista. Testi San Francisco 49ersissa ei tuottanut tulosta, mutta silloisessa NFL Europe -liigassa pelanneeseen Hamurg Sea Devilsiin mies kelpasi.Hänen toinen uransa oli lyhytaikainen, samoin kolmas - heikko yritys rugbyn parissa - ja Chambers palasikin radoille. Vauhti ei riittänyt Lontoon sadan metrin olympiafinaaliin.