Yleisurheilun MM: miesten korkeudessa haussa maailmanennätys


Yleisurheilun MM-kisoissa ohjelmassa on muun muassa juoksulajien finaaleja. Ruotsissa odotetaan paljon Abeba Aregawilta.

Aregawi ei ole hävinnyt yhtäkään 1500 metrin juoksua tänä vuonna. Hän on MM-finaalissakin ylivoimainen voittajasuosikki kertoimella 1,25. Lähimmäksi haastajaksi rankatun Jenny Simpsonin kerroin on peräti 7,50. Aregawin etuna on se, että hän on jo tehnyt tietyt virheensä ja oppinut niistä. Viime olympiakisoissa sattui yksi näistä virheistä, kun Aregawi roikkui kärkijoukon mukana aivan liian kovassa vauhdissa. Sittemmin etiopialaissyntyinen juoksija on pitänyt päänsä kylmänä ja ratkaissut kisat loppukireillä, joihin kenelläkään ei ole ollut mitään sanomista.

Mielenkiintoinen haastaja illan kisassa on myös 19-vuotias kenialainen Faith Chepngetich Kipyegon. Hänen vauhtinsa on riittävä, sillä Kipyegon on osoittanut pystyvänsä alle neljän minuutin aikoihin. Nuorukaisestakaan ei ole silti toistaiseksi ollut Abeban voittajaksi. Kerroin Kipyegonin voitolle on 12,50 ja sijoitukselle palkintopallilla 2,25.

Torstain aikana kisataan myös 400 metrin aitojen finaalit sekä miesten että naisten puolella. Päivän kohokohta lienee kuitenkin miesten korkeushypyn finaali, sillä suursuosikki Bohdan Bondarenko tavoittelee kisassa uutta maailmanennätystä. Voimassaoleva maailmanennätys on Javier Sotomayorin hyppäämä 240, johon kuubalainen ylsi Stuttgartissa 1993. Maailmanennätyshuppu tietäisi Bondarenkolle 100 000 dollarin bonusta.

Lyö vetoa yleisurheilun MM-kisoista täällä!