Näin päättyy Super Bowl


New Orleansissa pelattavasta Super Bowlista tulee jälleen huipputapahtuma, mutta kumpi voittaa? Meidän vastauksemme: San Francisco 49ers.

Finaalijoukkueet ovat olleet paikalla New Orleansissa koko viikon. Mediakiinnostus on totuttuun tyyliin ollut valtavaa, fanit taas ovat omistaneet ison osan ajastaan juhlakatu Bourbon Streetille. Kumman joukkueen faneilla on syytä jatkaa juhlaa ottelun jälkeen? Uskomme, että juhlat juhlitaan 49ersin fanien keskuudessa. Tässä syitä:

  • Parempi puolustus. Vaikka Baltimoren puolustus vakuutti semifinaalissa New Englandia vastaan, pidämme 49ersin puolustusta vahvempana. San Francisco päästi keskimäärin vain 17,1 pistettä, Ravensin lukema on 2,15 pistettä. Vaikka Baltimorella on Ray Lewisin kaltaisia huippunimiä, 49ersin puolustus on kokonaisuutena kovempi.
  • Colin Kaperenick. 49ersin dynaaminen pelinrakentaja on ollut pudotuspeleissä suvereeni. Hän osaa sekä heittää että syöttää, pää kestää ja virheet unohtuvat hetkessä. Ravens sai pysäytettyä syöttöjä viljelevän Tom Bradyn, mutta Kaepernickin juoksuhalukkuus lienee liikaa Lewisille ja kumppaneille.
  • 49ersin hyökkäysvaihtoehdot. Kaepernick on luonnollisesti suurin uhka, mutta 49ersilla on muutakin. Esimerkiksi Vernon Davisilla tulee olemaan iso rooli. Baltimore haistelee 49ersin lyhyitä syöttöjä keskikaistalle ja Davis viihtyy siellä. San Franciscolla on enemmän vaihtoehtoja ja uhkaa, joten joukkueella on hyökkäyksessä etu.
Näistä syistä luotamme San Franciscoon, joka on suosikki kertoimella 1,55. Altavastaajaan uskovat voivat tarttua Ravensin kertoimeen 2,55.