Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers: Viisi syytä katsoa NBA-finaalit


NBA-finaalit alkavat torstain ja perjantain välisenä yönä Oaklandissa. Tässä viisi syytä, miksi Golden State Warriorsin ja Cleveland Cavaliersin kohtaamista ei kannata missata!

1. Hyppy tuntemattomaan. Kuka olisi vuosi sitten lyönyt vetoa sen puolesta, että nämä joukkueet pelaavat mestaruudesta? LeBron James takoi vielä tehoja Miami Heatissa. San Antonio Spursin kokeneella joukkueella piti olla vielä hieman bensaa tankissa. Sitten koitti LeBronin kotiinpaluu ja Warriorsin voittokulku, ja tässä ollaan. Golden State ei ole voittanut mestaruutta sitten vuoden 1975. Nyt Warriors on finaalien ennakkosuosikki kertoimella 1,42. Parempaa mahdollisuutta tuskin tulee.

2. Jamesin sooloura. Se, joka sanoi puolustuksen voittavan mestaruuksia, ei tuntenut LeBron Jamesia. Pudotuspeleissä 27,6 pistettä per ottelu iskenyt James on johtanut Cavaliersin finaaleihin kahdeksan vuoden tauon jälkeen lähes yli-inhimillisillä otteilla. Jo Anderson Varejaon loukkaantuminen kesken kauden oli kova isku, mutta Kevin Loven kauden päättyminen ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen vasta satuttikin. James on voittanut kaksi mestaruutta Miamissa, mutta nelinkertainen MVP saattaa pitää pelkkää Cavsin finaalipaikkaa uransa kovimpana saavutuksena. Jos Cleveland vie mestaruuden, Jamesin MVP-kerroin 3,00 osoittautuu lailliseksi ryöstöksi.

3. Valmentaminen on helppoa. Vuosi sitten tähän aikaan David Blatt oli juhlittu mestari - Euroliigassa. Nyt Cavaliers-luotsi voi tehdä historiaa voittamalla ennennäkemättömän tuplan samalla, kun monet edelleen kyseenalaistavat Blattin rahkeiden riittävyyden NBA-tasolla. Golden Staten Steve Kerr ei ole ollut läheskään samanlaisen suurennuslasin alla, vaikka hänkin on tulokkaana Warriorsin peräsimessä. Kumpikin valmentaja on tehnyt kiistatta hyvää työtä, vaikka työkaluissakaan ei ole valittamista.

Houston Rockets v Golden State Warriors - Game Five : News Photo 

4. Warriorsin pelityyli. NBA:ssa pelityylit tulevat ja menevät. Golden Statessa tiivistyy tämänhetkinen muoti: täytä kenttä hyvillä kaukoheittäjillä, sijoita korin alle yksi tai kaksi tasokasta isoa pelaajaa ja resepti on valmis. Stephen Curry (MVP-kerroin 1,43) on tehnyt pudotuspeleissä 29,2 pistettä per ottelu, mutta Andrew Bogutin ja Draymond Greenin kaltaiset raskaan työn raatajat antavat Currylle mahdollisuuden loistaa. Bogut ja Green ansaitsevat oman iltansa parrasvaloissa. Kerroin sille, että Bogut tekee finaalisarjan ensimmäisen korin, on 14,00.

5. Korijuhlia luvassa. Clevelandin hyökkäysteholukema (OER) 108,6 on pudotuspelien paras. Golden State on tilastossa heti toisena (107,3). Puolustustilastoissa joukkueet ovat sijoilla kolme ja neljä, mutta finaalisarjasta on silti syytä odottaa korintekokilpailua. Läntisen konferenssin finaaleissa Houstonia vastaan Golden State jäi vain kerran alle 100 pisteen. Cavs takoi 114 ja 118 pistettä kolmannessa ja neljännessä ottelussaan Atlantaa vastaan. Total-linjat nousevat helposti ainakin 205 pisteeseen.

Lyö vetoa NBA-finaaleista täällä!