NBA: alavireisen Miamin aika herätä


San Antonio Spurs-Portland Trail Blazers

Trail Blazers pelaa parasta kauttaan yli vuosikymmeneen, vaikka onkin hiipunut hieman huippualkunsa jälkeen. Perjantaina alkava vieraskiertue antaa kuitenkin paljon viitteitä siitä, mihin Portlandin eväät riittävät.

San Antoniosta alkavan kiertueen aikana Trail Blazers kohtaa myös Dallas Mavericksin, Houston Rocketsin ja Oklahoma City Thunderin. Ennen kiertuetta Portlandin voittosuhde näitä joukkueita vastaan on 4-2, mutta suurin osa kamppailuista on ollut kotiotteluita.

Vieraissakin Blazersin voittosuhde on oikein hyvä 13-5. Portland reagoi hyvin myös yllätystappioihin Sacramentolle ja Philadelphialle ja kukisti perään Clevelandin, Bostonin ja Orlandon. Samalla joukkue takoi jatkuvasti pisteitä yli kauden keskiarvonsa, joka on 109,1 pistettä per ottelu.

Spurs on kuitenkin kuuden ottelun voittoputkessa, ja kotonaan teksasilaiset voittavat ottelunsa keskimäärin 105,3-97,9.  Trail Blazersin pistekeskiarvo putoaa vieraissa 104,1 pisteeseen, joten peleihin kannattaa harkita under-vetoa ja San Antonion voittoa.

Philadelphia 76ers-Miami Heat

Jotkut kyseenalaistavat jo kolmesti putkeen hävinneen Miami Heatin motivaatiotason. Heat ei suhtaudu 76ersiin kepeästi kärsittyään Phillylle yllätystappion sarja-avauksessa.

Tappioputkensa aikana Heat on tehnyt keskimäärin vain 94,7 pistettä, mikä on 9,4 pistettä alle joukkueen kauden keskiarvon. Omiin on mennyt 106,7 pistettä, 8,1 pistettä enemmän kuin muuten keskimäärin. Ray Allenin tehot ovat kadonneet. Miami odottaa varmasti enemmän pisteitä Chris Boshilta, joka kohtaa ensi yönä Spencer Hawesin.

Olisi helppo povata Heatin keskeyttävän luisunsa, mutta joukkue on hävinnyt kolmesti nimenomaan joukkueille, joiden voittoprosentti on alle 50. Nyt Miamin on kuitenkin aika herätä.