NBA: Bobcats haastaa Pistonsin


Jopa NBA:n huonoimmat joukkueet voivat saada voittoputken päälle. Vaikka kukaan ei pidä Detroitia todennäköisenä pudotuspelijoukkueena, Pistons on voittanut neljä peliä peräkkäin. Matkalla ovat kaatuneet esimerkiksi Miami ja Atlanta - ja seuran kausi alkoi kahdeksalla tappiolla.

Sunnuntaina joukkueella on saumat ottaa viides peräkkäinen voitto. Se on onnistunut Pistonsilta viimeksi kolme vuotta sitten. Vastassa on kehno Charlotte Bobcats, joka on voittanut vain yhden 20 viime ottelustaan. Omiin menee keskimäärin peräti 103,8 pistettä illassa.

Peleihin kannattaa kuitenkin ottaa Cats +9 pisteen tasoituksella (kerroin 1,91). Alle puolet otteluistaan voittaneita joukkueita vastaan Bobcats on pitänyt pelit melko tasaisina. Ainoa ruma häviö oli murskatappio Phoenixille. Detroit taas on voittoputkensa aikana kaatanut vain Miamin 10 tai useamman pisteen marginaalilla. On siis hyvin mahdollista, että Pistons voittaa, mutta ei yli yhdeksällä pinnalla.

Oklahoma City Thunder käy edelleen kovaa kisaa Los Angeles Clippersin kanssa Läntisen konferenssin parhaan joukkueen statuksesta. Tulevan kolmen viikon jakson aikana nähdään, mistä Thunder on tehty, sillä se pelaa 13 seuraavasta ottelustaan 11 vieraskentillä. OKC:n vierassaldo on 8-4. Maisemakierroksen ensimmäinen etappi on rajan toisella puolella Torontossa, missä Raptorsin saldo on 8-6.

Kanadan ylpeyden saldo yli puolet otteluistaan voittaneita joukkueita vastaan on 4-13. Huolestuttavin tilasto on kuitenkin saldo 0-15 niistä otteluista, joissa vastustaja on tehnyt vähintään 100 pistettä. Thunder on jäänyt alle 100 pisteen vain kahdeksan kertaa - ja hävinnyt niistä peleistä kuusi. Raptorsista tuskin on Oklahoma Cityn pysäyttäjäksi, joten viisas valinta on Kevin Durantin ja kumppaneiden voitto -6,5 pisteen tasoituksella (kerroin 1,91). Kyytipojaksi over-veto 197,5 pisteeseen asetetusta yhteispisterajasta.

Puolustava mestari kohtaa NBA:n huonoimman joukkueen, kun Washington vierailee Miamissa. Wizards yllätti Heatin jo aiemmin tällä kaudella, mutta viime kuussa Miami otti revanssin luvuin 102-72. Washington on hävinnyt neljä peliä putkeen ja voittanut koko kaudella vain yhden vierasottelun. Heatin -14 pisteen tasoitus saattaa kuitenkin pelästyttää. Harkitse over-vetoa yli 191,5 pisteestä, kerroin 1,91.

Päivän veto: Oklahoma Cityn voitto Torontosta tasoituksella, 1,91.

Mark Woods