NBA: Bulls talloo Clevelandin


Jos näin aikaisessa vaiheessa pitäisi nimetä ehdokkaita vuoden valmentajaksi, Chicago Bullsin Tom Thibodeaun nimi nousisi esille. Mies tekee ihmeitä, joiden ansiosta Bullsin kotikenttäetu pysyy hengissä Derrick Rosen poissaolosta huolimatta.

Chicago toimii järkevästi eikä yritä tuoda entistä MVP:tä väkisin etuajassa takaisin. Kun puolustus päästää jo nyt vain 91,5 pistettä ottelua kohti, joukkue tulee olemaan todella pelottava, jos Rose palaa läheskään yhtä hyvänä pelaajana kuin mitä hän oli ennen ristisidevammaansa.

Bullsin tulevan kuukauden otteluohjelma on melko suotuista. Urakka alkaa Clevelandin vierailulla. Bulls on voittanut Cavaliersin jo kahdesti. Niissä otteluissa Bullsin tavoin Keskisessä divisioonassa pelaava Cleveland on tehnyt ensin 85 ja sitten 86 pistettä. Bulls voi myös hyödyntää Cavaliersin heikkoutta, surkeaa viimeistä neljännestä. Kyrie Irvingiä on vaikea pitää täysin kurissa. Kerroin 1,85 sille, että Irving heittää vähintään 24 pistettä, on houkutteleva. Lyödään silti peleihin Bullsin voitto -8,5 pisteen tasoituksella.

Dallas on asettanut toiveensa Dirk Nowitzkin paluun varaan, mutta edes saksalaisen kauden ensimmäinen ottelu avausviisikossa ei pelastanut Mavericksiä lauantain jatkoaikatappiolta New Orleansille. Dallasin saldo on 13-21 ja yhdeksästä viime ottelusta tilille on tullut vain yksi voitto, joten toissa kevään mestarin päätyminen draft-arvontaan näyttää alati todennäköisemmältä.

Maanantaina tie vie Utahin vieraaksi. Jazz yrittää rimpuilla irti notkahduksesta, jonka aikana joukkue on voittanut yhdestätoista viime ottelustaan vain neljä. Joukkueen puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että jakson aikana joukkue on hävinnyt Memphisille, Miamille, Denverille ja kahdesti Los Angeles Clippersille. Kaikki mainitut ovat hyviä joukkueita. Peleihin menee Jazzin voitto -5 pisteen tasoituksella. Ottelun pitäisi myös ylittää sille asetettu 197,5 pisteen yhteispisteraja.

Boston ja New York kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Celtics saapuu Madison Square Gardeniin allaan kaksi peräkkäistä voittoa. Hyökkäysvoittoisia joukkueita vastaan Boston on kuitenkin ollut isoissa vaikeuksissa. Joukkue on voittanut kolme ja hävinnyt 11 ottelua, kun vastustaja on heittänyt yli 100 pistettä. Knicks on ennakkosuosikki, mutta Paul Piercen 20 tai useamman pisteen ilta kelpaa lapulle kertoimella 1,85.

Päivän voitto: Chicagon voitto Clevelandista tasoituksella, 1,91.

Mark Woods