NBA: Charlotte yllättää New Yorkin


New York Knicksin Raymond Felton pahoitteli joukkueensa esitystä faneille, kun Knicks hävisi kotonaan Charlotte Bobcatsille 97-102 aiemmin tällä viikolla. Kriittiset fanit saattavat ottaa lisää kierroksia, jos Knicks häviää ensi yön pikauusinnan Pohjois-Carolinassa.

Feltonin mielestä Knicks ei ole pelannut oman tyylistään koripalloa alkukaudesta, jonka aikana se on voittanut vain yhden ja hävinnyt kolme ottelua. Joukkueen on syytä sopeutua myös Tyson Chandlerin poissaoloon, sillä Chandler on kuukauden verran sivussa. New Yorkin päästettyjen pisteiden keskiarvo 94,0 on ihan kelvollinen, mutta joukkueen puolustuspelin ykkösnimen puuttuessa oma sukka voi heilua aiempaa enemmän.

Knicksillä on kuitenkin vaikeuksia tehdä pisteitä toisessa päässä. Carmelo Anthonyn pistekeskiarvo on 23,8 per ottelu, mutta heittoprosentti vain 37,1. Andrea Bargnani heittää vain 8,8 pistettä per ottelu. Näyttää pelottavasti siltä, että Torontosta kesällä tulleen italialaisen NBA-läpimurto jää tekemättä.

Charlotten alkukauden tilasto näyttää kolmea voittoa ja kahta tappiota. Joukkue puolustaa hyvin, mutta se muuttunee ennemmin tai myöhemmin, sillä kyse on kaikesta huolimatta Bobcatsista. Joukkueen kerroin on 2,5 pisteen tasoituksella houkutteleva 1,91. New York yrittää kuitenkin takoa paljon pisteitä ja viedä ottelun yli 191,5 pisteeseen asetetun rajan.

Oregonissa nähdään vuotavien puolustusten kohtaaminen, kun Portland Trail Blazers isännöi Sacramento Kingsiä. Damien Lillard ja LaMarcus Aldridge heittävät 24 pistettä per ottelu, mutta samaan aikaan Portlandille tehdään 105,8 pistettä per peli. Osasyy siihen on Trail Blazersin huono levypallopelaaminen.

Portland heittää kuitenkin kaukoheittoja hyvällä prosentilla sisään. Kaaren puolustaminen on puolestaan Kingsin joukkueessa ilmiselvä heikkous. Peleihin siis Portland 7,5 pisteen takamatkalta (1,91) ja veto yli 203 pisteen puolesta.

Yö tarjoaa myös kaksi muuta kiinnostavaa tasoitusvetoa. Chicago ei ole vielä päässyt lentoon, joten Utahille annettu 12,5 pisteen tasoitus (1,81) näyttää suurelta. Los Angeles Lakersin Steve Nash on puolestaan sivussa, joten myös New Orleans saa pelin 9,5 pisteen tasoituksella.

Pelivihje: Charlotte voittaa New Yorkin, 2,18

Lyö vetoa NBA:sta täällä!