NBA: Chicago kiusaa, mutta Miami on liian kuuma


Torstaina kahdessa ottelussa saatetaan jo haistella pleijaritunnelmaa, mutta suurin mielenkiinto kohdistuu Läntiseen konferenssiin.

San Antonio oli koko liigan ykkönen All Star -tauon alkaessa. Ensi yönä Spurs kohtaa Los Angeles Clippersin, jota se ei ole tämän kauden kahdella ensimmäisellä yrittämällä vielä onnistunut kukistamaan.

Clippers voitti marraskuun alun kohtaamisen 106-84 ja oli myös muutamaa viikkoa myöhemmin parempi luvuin 92-87. Viikon tauolta palaavalla Clippersillä on nyt mahdollisuus venyttää voittoputkensa jo viiden ottelun pituiseksi.

Chris Paul ja Blake Griffin olivat sunnuntaisen tähdistöottelun parhaimmistoa. Heidän ansiostaan Clips on todellinen mestariehdokas.

Kummankin kerroin yli 19 pisteen illalle on 1,85. Los Angelesin mahdollisuudet voittoon paranevat, jos joukkue pystyy jälleen pitämään Tony Parkerin kurissa. Ranskalaisen kerroin yli 22 pisteen illalle on 1,85, vaikka hänellä on ollut aiemmin vaikeuksia Clippersiä vastaan.

Myös Spurs on voittanut neljä peliä putkeen, mutta Clippersin saldo Staples Centerissä on 21-5, joten kotijoukkue näyttää turvalliselta valinnalta kolmen pinnan takamatkalta kertoimella 1,91.

Idän puolella Chicagossa pelataan iso ottelu, jossa Miami testaa Bullsin iskukyvyn. Heat on voittanut mestarin elkein kahdeksan ottelua putkeen, mutta sillä on ollut viime aikoina Chicagossa vaikeuksia. Bullsin puolustus tuntui ehtivän joka puolelle, kun Chicago vei edellisen kohtaamisen 96-89.

Chicagon kymmenen viime ottelun saldo on kuitenkin keskinkertainen 5-5. Joukkue saa 2,5 pisteen etumatkan ottelussa, joka ei välttämättä saavuta 186 pinnaan asetettua yhteispisterajaa.

Kaksi tähdistöottelun osallistujaa voi silti intoutua. LeBron Jamesin kerroin yli 29 pisteelle on 1,85. Samaista kerrointa tarjotaan myös sille, että Luol Deng heittää vähintään 17 pinnaa.

Päivän veto: Miamin voitto Chicagosta tasoituksella, 1,91.