NBA: Chicago vaikeuksissa Houstonia vastaan


Chicago Bulls - Houston Rockets

NBA:ssa nähdään perjantain vastaisena yönä pelityylien kohtaaminen, kun pisterohmu Houston Rockets kohtaa tiukasti puolustavan Chicago Bullsin.

All Star -tauon jälkeen kumpikin joukkue on ollut huippuiskussa, joten ottelussa nähtäneen myös viitteitä tulevasta.

Tiistaina kumpikin joukkue hävisi, Chicago San Antoniolle ja Houston Oklahoma Citylle. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että molemmat ryhmät ovat viime aikoina pelanneet hyvin.

Bullsin puolustus on loistokunnossa. Chicagon päästettyjen pisteiden keskiarvo on 92,3 per ottelu. Samalla Joakim Noah on esittänyt MVP-tason peliä ja netonnut 15 viime ottelun jaksolla keskiarvoikseen 14,3 pistettä ja 11,1 levypalloa. Näistä otteluista Bulls on voittanut 11.

Ottelun avainasia onkin Noahin ja Dwight Howardin kohtaaminen. Rocketsin uudestisyntyneen sentterin 10 viime ottelun keskiarvot ovat 17,8 pistettä ja 11,7 levypalloa. Syyskuussa Howard heitti 23 pistettä, kun Houston voitti Chicagon 109-94.

Bulls on kuitenkin erikoistunut paljon pisteitä tekevien joukkueiden hidastamisessa. Miami, Dallas, Golden State, Phoenix ja Minnesota kuuluvat NBA:n kymmenen eniten pisteitä tekevien joukkueiden joukkoon, mutta Bulls on pitänyt jokaisen edellämainitun ryhmän alle 100 pisteessä tämän vuoden puolella.

Rocketsin voittosuhde on 4-13 niissä otteluissa, joissa se tekee alle 100 pistettä. Tätä silmälläpitäen under-veto 195,5 yhteispisteestä voi olla paikallaan (kerroin 2,12). Chicagon puolustustaidoista huolimatta Houstonilla on kuitenkin tarpeeksi aseita, joilla se voi vääntää voiton Chicagosta.

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers

Nyt se on varmaa: Kobe Bryantin kausi on ohi. Lakers ehti jo tehdä veteraanin kanssa jättimäisen jatkosopimuksen tämän poissaolon aikana, joten on pelkästään järkevää pitää hänet sivussa. Lakers nimittäin pelaa enää Läntisen konferenssin jumbosijan välttämisestä.

Lakers on taistellut hyvin Bryantin poissaollessa, mutta tällä hetkellä se häviää ottelunsa keskimäärin 102-107,8. Oklahoma City on varsin keskinkertaisessa vireessä, mutta se on silti tehnyt kahdeksassa viime ottelussaan keskimäärin 114,1 pistettä. Yli 218,5 pisteen kerroin 3,00 on pelikelpoinen.

Pelivihje: Houston (-4,5) voittaa Chicagon, 2,20

Lyö vetoa NBA:sta ja katso otteluita suorana täällä!