NBA: Clippers aiheuttaa Houstonille ongelmia


Toistaiseksi Houston Rocketsin 88 miljoonan dollarin sijoitus Dwight Howardiin on kantanut hedelmää. All Star -sentterin johdolla Rockets on aloittanut NBA-kautensa kolmella voitolla.

Kaikki voitot tulivat kuitenkin joukkueista, jotka jäävät todennäköisesti ulos pudotuspeleistä. Ensimmäinen kunnon testi on luvassa tänään, kun Rockets matkustaa Los Angeles Clippersin vieraaksi. Houston on viimeksi voittanut kauden neljä ensimmäistä otteluaan syksyllä 1996.

Howardin pistekeskiarvo on 15 pistettä, joka on miehen alhaisin lukema sitten tulokaskauden. Tilasto ei kuitenkaan kerro sitä, että Howardilla ei kahdeksan Orlando-vuoden aikana kertaakaan ollut joukkuekaverinaan ketään niin hyökkäysvoimaista pelaajaa kuin James Harden.

Levypalloja Howard repii 17 levyrin keskiarvolla. Ongelmia voi kuitenkin olla luvassa, ellei Howard jatkossa paranna 50:n tuntumassa pyörivää heittoprosenttiaan niin kentältä kuin vapaaheitoissa. Kolmen ottelun jälkeen ei sovi tuomita ketään, mutta Howardia seurataan erittäin tarkalla silmällä. Tähden on osoitettava, että Houston voi lähteä nousuun hänen johdollaan.

Clippers on voittanut kahdesti peräkkäin hävittyään avauskierroksella naapurilleen Lakersille. Se on myös tehnyt pisteitä 113 pinnan keskiarvolla. Lukema on liigan kovin. Ensi yönä moista pistemäärää on kuitenkin vaikea saavuttaa, jos Houston käyttää Howardia ja Ömer Asikia kaksoistorneina Clippersin heittojen edessä. Ottelu voi silti hyvinkin ylittää 207 pisteen rajan kertoimella 1,88. Odotan joka tapauksessa Clippersin voittavan ottelun.

Alkukauden sensaatio on kaikki kolme otteluaan voittanut Philadelphia 76ers. Kaikki, minä mukaanlukien, odottivat, että Sixers ei voita montaa ottelua ennen All Star -taukoa. Miten tämä on mahdollista?

Enimmäkseen kovan pelitemmon avulla, sillä Sixersillä on otteluissa keskimäärin 100,8 pallonhallintaa. Se on eniten liigassa. Pisteitä Philadelphia tekee 110 per ottelu, mikä on 16 pisteen parannus viime kauteen. Maanantaina Philadelphiassa vierailee Golden State Warriors, joka on toisena pallonhallintojen määrässä ja voittaa ottelunsa keskimäärin 10,4 pisteellä. Jälkimmäisessä tilastossa Warriors kalpenee vain Minnesotalle ja Houstonille. Odotettavissa on pisterikas ottelu, joka ylittää 211 pisteen rajan. Warriors taitaa kuitenkin rikkoa Sixersin voittoputken. Peleihin "Dubsin" voitto seitsemän pisteen takamatkalta kertoimella 1,91.

Pelivihje: Yli 207 pistettä Houstonin ja Los Angeles Clippersin välillä, 1,88

Lyö vetoa NBA:sta täällä!