NBA: Clippers liian kova Sunsille


Steve Nash on palannut ja Los Angelesissa kehitellään paikalliskahinoita. Seurahistoriansa komeimman 12 ottelun voittoputken koonneella Clippersillä ei ole aikomustakaan soitella toista viulua Lakersin takana. Clippers on nyt Tyynenmeren divisioonan kärjessä.

Sunnuntaiyönä Clippers tavoittelee 13. peräkkäistä voittoaan Phoenixissa, jossa joukkue ei ole voittanut viiteen vuoteen. Tästä tilaisuus ei parane. Voittoputkensa aikana Clippers on päästänyt omiin keskimäärin 88,2 pistettä per ottelu ja vain yksi ottelu on päättynyt alle viiden pisteen voittomarginaalilla. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon Clippers vielä parantaa, kun veteraanit Chauncey Billups ja Grant Hill palaavat tuomaan penkille leveyttä.

Phoenix hävisi ensimmäistä kertaa viiteen otteluun, kun Portland oli perjantaina vahvempi. Joulukuu sisälsi voitot Memphisistä ja Utahista, mutta Clippersiä vastaan Sunsin taso ei riitä.

San Antonio on kompastellut läpi joulukuun. Kuukausi alkoi viiden ottelun voittoputkella, mutta sittemmin Spurs on hävinnyt kuudesta viime ottelustaan neljä. Vastaan tuleva Dallas on kuitenkin hävinnyt kuudesta viime ottelustaan viisi ja Derek Fisher on vapautettu tehtävistään. Dirk Nowitzkin paluu ei voi tulla liian aikaisin. Spursin kotisaldo on 9-2, joten lapulle Spursin voitto 11 pisteen tasoituksella.

Orlando kuuluu myös kauden yllättäjiin. Viidestä viime ottelusta tulleet neljä voittoa ovat nostaneet Magicin pois Itäisen konferenssin ynnä muut -osastolta. Glen Davisin poissaolo näkyi kuitenkin selvästi, kun voittoputki katkesi perjantaina Torontossa. Sentteri lienee sivussa myös sunnuntaina, kun Magic isännöi Utahia.

Se jättää keskustassa oven auki Paul Millsapille ja Al Jeffersonille, joten Jazzin voitto kahden pisteen tasoituksella (1,91) on hyvä vaihtoehto peleihin. Kummankaan joukkueen hyökkäys ei kuitenkaan ole huipputikissä, joten 188,5 pisteen kokonaispistemäärästä kannattaa ottaa under-veto.

Päivän veto: Clippers tasoituksella Phoenixia vastaan, 1,91.

Mark Woods